Home/Over de PThU/Organisatie/Medewerkers/Hanna Rijken

Medewerkers

Dr. MMus C.S.H.  Rijken

Dr. MMus C.S.H. Rijken

Postdoctoraal onderzoeker
Locatie:Amsterdam
Afdeling:PT Practices

Biografie 

zie ook: hannarijken.nl

Dr. Hanna Rijken, theoloog en musicus, werkt als postdoc researcher aan een vervolgonderzoek op het gebied van Choral Evensong in Nederland. Het onderzoek is een samenwerking met Oxford University.

Hanna Rijken promoveerde op 12 december 2017 aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam op een een dissertatie over de Anglican Choral Evensong in Nederland. Haar promotoren waren prof. dr. Marcel Barnard en dr. Martin Hoondert (Tilburg University). Ze is docent Liturgiek aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en predikant in algemene dienst van de Protestantse Kerk in Nederland voor de interkerkelijke pioniersplek Choral Evensong & Pub in Utrecht.

Hanna studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht (bachelor), Tilburg University (research master theologie: Liturgical & Ritual Studies) en aan de PThU (master gemeentepredikant). Daarnaast studeerde ze aan het Conservatorium van Amsterdam de hoofdvakken dwarsluit met specialisatie traverso (bachelor & master), kerkmuziek (bachelor) en koordirectie (bachelor), en (master) aan het Brabants Conservatorium (Fontys).

Hanna is oprichter en artistiek leider van het Vocaal Theologen Ensemble (powered by PThU). Ook is ze oprichter en artistiek leider van de Buitenschoolse Koorschool Utrecht (bij de oud-katholieke kathedraal). Ze geeft cursussen kerkmuziek voor  (aanstaande) predikanten op het Seminarium van de PThU. Ze was lid van de redactie van het Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk (2013). Ze is lid van de redactie van Laetare. Tijdschrift voor liturgie en kerkmuziek. Hanna is werkzaam als Musical Advisor van de Dutch Church London.