Doneren

Het Studiefonds Buitenlandse Studenten (SFS) maakt het mogelijk voor internationale studenten uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa die zelf niet over de benodigde middelen beschikken, om bij de PThU te studeren of te promoveren. Giften zijn van harte welkom.

Het fonds steunen?

Via onderstaande knop kunt u doneren met iDeal, creditcard of Bancontact. U kunt uw bijdrage ook overmaken op IBAN: NL77 INGB 0000 5707 40 (BIC: INGBNL2A)  ten name van: Protestantse Theologische Universiteit onder vermelding van nummer 89120/1210. 

Dank voor uw gift

De kennis die de groep buitenlandse studenten aan onze universiteit vergaart, zetten studenten nadien in voor de kerk in hun eigen land. Soms als predikant in een gemeente, maar steeds vaker ook als onderzoeker en docent aan een theologische opleiding. Zo zorgen zij op hun beurt in hun eigen land voor de theologische vorming en toerusting van een nieuwe generatie studenten. Het grote belang hiervan zult u begrijpen. De aanwezigheid van buitenlandse studenten en hun inbreng draagt ook bij aan het veelkleurige en internationale karakter van ons theologisch onderwijs en onderzoek. Dit is essentieel voor de vorming van de Nederlandse predikant die werkt in een toenemende multiculturele omgeving.

  • "Dankzij de financiële hulp die u mij als contribuant gaf, krijg ik nu scholing aan de PThU in Groningen. Het geld dat in mij is geïnvesteerd, reikt verder naar afgelegen gebieden in oostelijk Congo. Daar zal ik centra voor verzoening en herstel oprichten, die zullen dienen als een baken van vrede in deze conflictgevoelige Centraal-Afrikaanse regio."
    Paul Mutama Sebasaza
    Democratische Republiek Congo
  • "Mijn beslissing om te komen studeren was van onschatbare waarde in mijn huidige werk als docent aan het Waimaw Theological Seminary. Tijdens mijn studie ontving ik de tools die me hielpen om zelfverzekerd te reflecteren op 'levende' Bijbelse teksten en om kritisch te denken over mijn gemeenschap en de situatie in mijn thuisland. Het was een onvergelijkbare ervaring.”
    Bahm Zung
    Myanmar

Alle steun is welkom

De kosten van verblijf, studie en levensonderhoud bedragen ongeveer € 16.500 per buitenlandse student en een promotietraject kost gemiddeld € 40.000. Het gaat dus om aanzienlijke bedragen. De PThU mag vanuit rijksbijdragen geen studiebeurzen financieren, wat het SFS volledig afhankelijk maakt van giften. Alle steun is welkom; financieel of door mensen in uw omgeving en/of de kerk te attenderen op het fonds en de behoefte aan giften. 

De PThU is dankbaar voor elke gift die helpt deze jarenlange traditie voort te zetten.