Home/Over de PThU/Bibliotheek

Bibliotheek PThU

De bibliotheek van de PThU verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening aan studenten en medewerkers door het bieden van verschillende studie- en onderzoeksfaciliteiten. De bibliotheek is hét centrale punt voor het zoeken en vinden van (digitale) wetenschappelijke informatie.

Enkele studieplekken voor studenten weer beschikbaar vanaf 7 juli

Vanaf 7 juli is het (alleen met reservering) weer mogelijk om gebruik te maken van een beperkt aantal studieplekken op beide studiezalen. Per studiezaal zijn maximaal drie studieplekken beschikbaar. Je krijgt uitsluitend toegang tot een studieplek als je deze hebt gereserveerd en een bevestiging van de bibliotheek hebt gekregen. De uitgebreide reserveringsprocedure vind je op Studentnet.

Het afhalen en retourneren van boeken is vanaf 7 juli op alle werkdagen mogelijk. Wel is het nog steeds nodig om daarvoor een afspraak te maken en dit formulier in te vullen of een mail te sturen naar bibliotheek@pthu.nl.

Uitleen fysieke bibliotheekcollecties opgestart vanaf 8 april

Aanvragen voor boeken uit de bibliotheekcollecties van studiezalen en depots kunnen weer in behandeling worden genomen. Vanaf woensdag 8 april is het voor studenten en medewerkers mogelijk boeken uit de fysieke bibliotheekcollecties dagelijks aan te vragen en op te halen. Daartoe is een uitgebreide instructie opgesteld. 

Lees meer informatie op: pthu.nl/coronavirus. Vragen over de bibliotheek? Kijk bij de FAQ's of mail naar bibliotheek@pthu.nl

Raadplegen van digitale boeken en tijdschriften vereenvoudigd

Duizenden ebooks en digitale tijdschriften zijn rechtstreeks toegankelijk vanuit de bibliotheekcatalogus WorldCat Discovery. De bibliotheek maakt daarbij gebruik van een zogeheten proxyserver, waarbij apart inloggen via intranet niet meer nodig is. Bekijk het volledige bericht inclusief instructie.

Aanvragen van publicaties

Gebruik voor het aanvragen van publicaties met de bibliotheekcatalogus WorldCat Discovery het bibliotheeknummer met standaard 8 cijfers beginnend met 19 (bijv. 19012345) en maak zelf een nieuw wachtwoord aan. Lees de handleiding

Hulp nodig?

Boek een bibliotheekmedewerker!