Prof. dr. D. Nagy

Hoogleraar Theologie en migratie
Intercultural theology / missiology

Dr. Nagy is hoogleraar Theologie en migratie, een theoloog-missioloog met een onderzoeksinteresse in migratiestudies, missiestudies, ecclesiologie, christendom in het postcommunistische Europa en innovatieve manieren van theologiseren. Prof. Nagy leidt mede het PThU Centre for Theology and Christianity Worldwide (CTCW) en is voorzitter van de Central and Eastern European Association for Mission Studies (CEEAMS) en redacteur van het tijdschrift Acta Missiologiae. Ze is een gewijde predikant van de Lutherse Kerk.

Prof. Nagy studeerde theologie in Boedapest, Hong Kong en Utrecht (PhD 2008) en heeft als theoloog gewerkt in vele landen in Europa, onder andere in samenwerking met de Universiteit van Zuid-Afrika (UNISA) en de Max Planck Society.

Prof. Nagy geeft cursussen missiologie, migratie en theologie, contextuele christologie.

Recente projecten

  • Theologiseren over migratie in hedendaags Europa
  • Bekering, migratiebeleid, asielzoeken en religie
  • Christendom naast slavernij, slavernij naast christendom (CASSAC): Wat hebben huidige vormen van menselijke uitbuiting en ontmenselijking door migratie te maken met de slavernij?
  • Wereldchristendom: een benadering

Prof. Nagy verwelkomt aanvragen van potentiële MA- en PhD-studenten die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van de complexiteit van migratiedynamiek wereldwijd vanuit een theologisch-missiologisch perspectief. Ze verwelkomt ook sollicitaties van studenten die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van vraagstukken in verband met Midden- en Oost-Europa of kwesties die verband houden met de bovengenoemde projecten. Prof. Nagy is te benaderen in het Engels, Nederlands, Duits, Hongaars en Roemeens.

Publicaties

Zie Research gate profiel.