Veelkleurig zingen

Muziek brengt mensen samen  

Je wilt graag dat iedereen in je gemeente zich met elkaar verbonden kan voelen: in liturgie, samenzang en spirituele beleving. Maar hoe bereik je dat? Zoveel verschillende muzikale en theologische werelden, hoe breng je die met elkaar in gesprek? En hoe benut je de diversiteit in je gemeente als kans om te groeien tot een empathisch verbonden gemeenschap? 

In deze praktisch gerichte cursus verdiepen we ons in de veelkleurigheid die het Liedboek ons biedt en in de manieren waarop je de gemeente de hand kunt reiken om met deze rijkdom vertrouwd te raken. We verkennen daarnaast ook andere liturgische vormen dan de hoofddienst op zondagmorgen, zoals Taizé- of Ionavieringen, jazz-vieringen, monastieke vespers en choral evensongs. 

We proeven liederen en liturgie vanuit tekst, melodie en de combinatie van deze twee. Welke betekenis heeft muziek voor (al dan niet kerkelijke) participanten en hoe hangen muziek, ervaring en geloofsbeleving met elkaar samen? Door samen deze vragen te verkennen, ontdek je handvatten om in muziek(keuze) de eenheid of de veelkleurigheid van de gemeente tot zijn recht te laten komen. 

Combi-korting 

Als je deze cursus samen volgt met de/een musicus of cantor uit je gemeente, vergroot dat de kans dat je hier ook echt mee verder komt in je gemeente. Zie je daar mogelijkheden toe, dan bieden we voor de musicus een combi-korting van 25%. Hij/zij kan zich gewoon aanmelden via de inschrijfknop, maar betaalt dan 575 euro cursusgeld. Neem hierover dan wel even contact op via kenniscentrum.voor.theologie@pthu.nl, dan zorgen we voor juiste facturen.