Seminars van de PThU

Volg je een masteropleiding bij de PThU? Dan kun je in je vrije ruimte kiezen voor een van onze seminars (ook wel: minoren of keuzevakken). Ben je masterstudent bij een andere universiteit, dan kun je als 'bijvakker' seminars volgen bij de PThU. Ook alumni, predikanten en andere geïnteresseerden kunnen één of meer cursussen uit het reguliere masteronderwijs van de PThU volgen als 'contractant'. 

Seminars 2024-2025

Alle seminars worden aangeboden in semester 1. Je kunt seminars volgen in periode 1 ( september tot en met november) of periode 2 (november tot en met januari). 

Het komende najaarssemester (september 2024 - januari 2025) biedt de Protestantse Theologische Universiteit verschillende Engelstalige seminars met een werklast van 7,5 ECTS aan. De cursussen worden in Utrecht aangeboden. Elke student kiest twee seminars (cursussen) per periode (een semester aan onze universiteit bestaat uit twee periodes). De meeste colleges zijn gepland op één specifieke dag van de week (woensdag of vrijdag), met lessen in de ochtend en in de middag. Hieronder volgt een korte beschrijving van elk vak. Voor meer informatie over de inhoud van een cursus kun je contact opnemen met de cursuscoördinator.

Seminars periode 1 (september - november)

Seminars periode 2 (november - januari)

Kosten en voorwaarden

Wil je een seminar volgen? Dat kan in de volgende gevallen gratis:

  1. Je bent een masterstudent aan de PThU en voldoet aan de ingangseisen.
  2. Je bent een masterstudent van een instelling, je betaalt daar wettelijk collegegeld en je voldoet aan de ingangseisen. Je hebt voor inschrijving dan wel een bewijs betaald collegegeld nodig.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Dan kun je als contractant deelnemen aan de seminar. Je betaalt dan een contractantentarief van € 100 per ECTS. Ook in dit geval moet je wel voldoen aan de ingangseisen van de cursus.