Home/Onderwijs/Masters van de PThU/Master of Theology Groningen

Master of Theology

Theologie is er niet alleen voor aanstaande predikanten. Ben jij iemand die op zoek is naar verdieping? Ben je benieuwd wat je nog meer kan met Theologie? Misschien is de eenjarige Master of Theology in Groningen dan wat voor jou. Deze studie is in de Keuzegids Masters 2019 uitgeroepen tot topopleiding!

Je kiest voor een van de vier profielen, die allemaal dieper ingaan op een ander theologisch vakgebied:

De Master of Theology is een Engelstalige opleiding, die je volgt samen met studenten van binnen en buiten Europa. Je kunt deze opleiding in voltijd en in deeltijd volgen. 

Waarom de Master of Theology?

De Master of Theology is er voor iedereen die zich verder wil verdiepen in een specifiek theologisch vakgebied.

Werk je bijvoorbeeld in de geestelijke zorg en krijg je te maken met dilemma’s rondom euthanasie of vergrijzing? Dan geeft het profiel Ethics of Dignity je de belangrijkste handvatten om te bezinnen op ethische kwesties die met dit onderwerp te maken hebben.

Wie weet vertaal je oude Bijbelse teksten het liefst door naar begrijpelijke taal die relevant is voor de maatschappij van vandaag. Dan is het profiel Living Texts echt iets voor jou.

Ben je betrokken bij het opstarten van nieuwe vormen van kerk-zijn, of heb je te maken met verschillende soorten geloofsgemeenschappen? Dan is het profiel Missional Communities een mooie aanvulling op je kennis uit de praktijk.

Ben je juist geïnteresseerd in de verschillen in theologische opvattingen wereldwijd of door de kerkgeschiedenis heen? Dan past het profiel Thinking God Interculturally hier goed bij.

Studieprogramma

In het eerste semester start je met twee interdisciplinaire cursussen die zijn opgezet vanuit de verschillende onderzoeksgroepen binnen de PThU. De interculturele en hermeneutische benadering staan hierin centraal.

Hierna volg je vier cursussen die horen bij je gekozen profiel. Dat zijn 4 cursussen van elk 5 ECTS. Drie cursussen worden gegeven door docenten van de PThU en één cursus volg je bij de faculteit Theologie en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

De tweede helft van het studieprogramma bestaat uit een specialisatie die aansluit bij je profiel. Deze specialisatie van 30 ECTS bestaat uit:

Hoe werkt het inschrijfproces?

Let op: inschrijven doe je vóór 1 mei van het jaar dat je je studie wilt beginnen.  

  1. Klik op de knop 'Inschrijven'. Studielink opent nu in een ander tabblad. Klik op ‘Opleidingen’.
  2. Ga dan naar ‘Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen’.
  3. Kies bij ‘Onderwijsinstelling’ voor ‘Protestantse Theologische Universiteit’.
  4. Kies voor de voltijd- of deeltijdvariant van ‘M VERDIEPING GRONINGEN’.
  5. Volg hierna de stappen die Studielink aangeeft.
  6. Klaar met aanmelden in Studielink? Ga naar het formulier Verzoek tot toelating masteropleiding PThU en vul het in. Kies in het selectiemenu voor 'Master Verdieping (Groningen)'.
  7. Na verzending van het Verzoek tot toelating is je aanmelding compleet. Je krijgt dan binnen zes weken bericht over het vervolg.

Meer informatie

Heb je vragen? Ik help je graag.
mr. drs. Bastiaan Kobes
Studieadviseur Groningen
b.j.kobes@pthu.nl

Feitelijke gegevens

Graad

Master of Arts

Duur van het programma

1 jaar (60 ECTS)

Programma variant

Voltijd en deeltijd

Voertaal

Engels

Startdatum

september

Aanmelddatum

1 mei

CROHO code

60264 (MA Verdieping)

Profielen

Living Texts, Thinking God Interculturally, Ethics of Dignity, Missional Communities


De Master of Theology werd in de Keuzegids masters 2019 uitgeroepen tot topopleiding.