Master Theology: profiel Missional Communities

In het profiel ‘Missional Communities’ leer je om op een creatieve manier kerk te zijn in de huidige samenleving. Je onderzoekt de ontwikkelingen rondom missionair werk in bestaande gemeenten en rond missional communities. Missional communities zijn kerken die op een andere manier gemeenschappen vormen en activiteiten opzetten waarmee ze diaconaal en missionair betrokken zijn bij het leven van mensen in hun omgeving. Ook is er aandacht voor verschillende pioniersplekken.

Samen met je medestudenten lees en bediscussieer je relevante literatuur over missiologie, ga je op fieldtrips en leer je de verschillende missionaire bewegingen kennen en theologisch te duiden.

Studieprogramma

Hoe werkt het inschrijfproces?

Let op: inschrijven doe je vóór 1 mei van het jaar dat je je studie wilt beginnen.  

  1. Klik op de knop 'Inschrijven'. Studielink opent in een ander tabblad. Daar log je in met je DigiD. Heb je nog geen Studielink-account, dan moet je dat eventueel nog aanmaken.
  2. Ga naar ‘Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen’.
  3. Volg hierna de stappen die Studielink aangeeft.
  4. Na je verzoek tot inschrijving via Studielink krijg je per e-mail een ontvangstbevestiging van de PThU met een uitnodiging om aanvullende informatie aan te leveren in Osiris Aanmelding. In deze tool kun je real-time de status van je inschrijving bekijken.