Master Theology: profiel Living Texts

De teksten uit de bijbel en de christelijke traditie zijn geen dode letters, maar ‘leven’ tot op de dag van vandaag. Als theoloog ben jij hard nodig om anderen te helpen deze teksten te interpreteren. Wat betekent deze tekst voor mij in het hier en nu?

Met hulp van de bijbelwetenschappen, exegetische methodes en geschiedenis van de theologie leer je om bijbelteksten te vertalen naar onze maatschappij. Met je masterdiploma op zak mag je jezelf een hermeneutisch expert noemen.

Specialisaties

Binnen het profiel ‘Living Texts’ heb je de keuze uit twee verschillende specialisaties: Bijbelwetenschappen en Kerkgeschiedenis.

Hoe werkt het inschrijfproces?

Let op: inschrijven doe je vóór 1 mei van het jaar dat je je studie wilt beginnen.  

  1. Klik op de knop 'Inschrijven'. Studielink opent in een ander tabblad. Daar log je in met je DigiD. Heb je nog geen Studielink-account, dan moet je dat eventueel nog aanmaken.
  2. Ga naar ‘Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen’.
  3. Volg hierna de stappen die Studielink aangeeft.
  4. Na je verzoek tot inschrijving via Studielink krijg je per e-mail een ontvangstbevestiging van de PThU met een uitnodiging om aanvullende informatie aan te leveren in Osiris Aanmelding. In deze tool kun je real-time de status van je inschrijving bekijken.