Master Theology: profiel Ethics of Dignity

In onze vergrijzende samenleving kom je als geestelijk verzorger al snel in aanraking met (medisch-)ethische kwesties. Hoe ga je daar als theoloog mee om? Wat moet je met kwesties als euthanasie of de manier waarop onze samenleving omgaat met ouderdom?

Wij geloven dat ieder mens is geschapen naar het beeld van God. Dat is de basis van de waardigheid van alle mensen. Wanneer je als theoloog te maken krijgt met ethische dilemma’s, wil je altijd deze vraag kunnen stellen:

“Hoe wordt hier de waardigheid van mensen gewaarborgd en versterkt?”

Je leert deze vraag te stellen via theorieën en casussen uit de politieke theologie en ethiek van de zorg. Ook leer je verschillende visies van elkaar te onderscheiden en om te gaan met conflicten.

Specialisaties

Binnen het profiel ‘Ethics of Dignity’ heb je de keuze uit twee verschillende specialisaties: Ethiek en Praktische theologie / geestelijke zorg.

Inschrijven

Let op: inschrijven doe je vóór 1 mei van het jaar dat je je studie wilt beginnen.  

  1. Ga naar ‘Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen’.
  2. Volg hierna de stappen die Studielink aangeeft.
  3. Na je verzoek tot inschrijving via Studielink krijg je per e-mail een ontvangstbevestiging van de PThU met een uitnodiging om aanvullende informatie aan te leveren in Osiris Aanmelding. In deze tool kun je real-time de status van je inschrijving bekijken.

Klik op de knop 'Inschrijven'. Studielink opent in een ander tabblad. Daar log je in met je DigiD. Heb je nog geen Studielink-account, dan moet je dat eventueel nog aanmaken.