Home/Onderwijs/Masters van de PThU/Master of Theology Groningen/Profiel Thinking God Interculturally

Thinking God Interculturally

We leven in een wereld die steeds verder globaliseert. Samenlevingen worden multicultureler en op religieus gebied lijken er telkens weer meer opvattingen naast elkaar te staan. Wat kunnen wij leren van theologieën die zijn ontstaan in andere delen van de wereldwijde kerk? Wat leren ze ons over God en verlossing, over het christelijke leven en over getuigen?

Bekijk de toelatingseisen.

Uitdagingen

In dit profiel maak je kennis met interculturele en systematische theologie samen met hun verschillende methodes en expertise. Die helpen je om na te denken over de grote theologische vraagstukken en de uitdagingen van het christelijk leven. Wat komt er allemaal kijken bij het uitdragen van je geloof in multiculturele omgevingen en interreligieuze ontmoetingen?

Gereedschappen

In deze opleiding leer je de theologische en analytische gereedschappen kennen die je nodig hebt in het werk als multicultureel missionair, predikant of kerkelijk werker. Je leert ook hoe je deze gereedschappen kunt inzetten als beleidsmaker voor christelijke of publieke organisaties.

Afstand overbruggen

Veel christelijke gemeenschappen ervaren een bepaalde afstand tussen zichzelf en de cultuur waar zij deel van zijn en waar zij middenin leven. Tijdens je studie verken je verschillende grote theologische thema’s, zoals:

‘Thinking God Interculturally’ geeft de essentiële onderbouwing die je nodig hebt om je voor te bereiden op verder academisch werk in dogmatiek of de interculturele theologie.

Studieprogramma van de specialisaties

Binnen dit profiel kies je voor een van de twee specialisaties:

  1. Interculturele Theologie
  2. Dogmatiek

Hoe werkt het inschrijfproces?

Let op: inschrijven doe je vóór 1 mei van het jaar dat je je studie wilt beginnen.  

  1. Klik op de knop 'Inschrijven'. Studielink opent in een nieuw tabblad. Klik op ‘Opleidingen’.
  2. Ga dan naar ‘Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen’.
  3. Kies bij ‘Onderwijsinstelling’ voor ‘Protestantse Theologische Universiteit’.
  4. Kies voor de voltijd- of deeltijdvariant van ‘M VERDIEPING GRONINGEN’.
  5. Volg hierna de stappen die Studielink aangeeft.
  6. Klaar met aanmelden in Studielink? Ga naar het formulier Verzoek tot toelating masteropleiding PThU en vul het in. Kies in het selectiemenu voor 'Master Verdieping (Groningen)' en het profiel 'Thinking God Interculturally'.
  7. Na verzending van het Verzoek tot toelating is je aanmelding compleet. Je krijgt dan binnen zes weken bericht over het vervolg.