Bachelor theologie RUG/PThU

Theologie studeren in Groningen? In de bachelor Theologie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kijk je zowel van binnen als van buiten naar geloofstradities. De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) heeft binnen deze bachelor Theologie een gespecialiseerd traject. Hierin bestudeer je het christelijk geloof kritisch en wetenschappelijk. Je bereidt je daarmee voor op één van de masters van de PThU.

Juist door vanuit wisselende perspectieven te denken en te werken, word je je bewust van je eigen overtuigingen. En leer je geloof werkelijk begrijpen. Je bestudeert niet alleen wat er in de christelijke traditie zoal gezegd is over de relatie tussen God en mensen, maar ook hoe dit nu nog doorwerkt. En hoe jij daar zelf in staat. Want de studie theologie gaat ook over jou.

Kwaliteitszegel van de Keuzegids: de bachelor Theologie is verkozen tot topopleiding in de Keuzegids Universiteiten 2023. De Rijksuniversiteit Groningen kreeg van de Keuzegids 2022 de derde plek in de rij van beste universiteiten van Nederland.


Wat je kunt verwachten

Vragen? Stel ze aan de studieadviseur

  • "De Rijksuniversiteit is niet gebonden aan een kerkelijk stroming. Daardoor ervoer ik veel ruimte. Vanuit een veelheid van inzichten ontstaat er een persoonlijke theologie, gebouwd op de theorieën die we aangereikt krijgen van de experts."
    Marco Bijdevaate
    Alumnus, deed de bachelor met PThU-traject