Master Theologie: uitstroomrichting Gemeentepredikant

Je wilt predikant worden omdat je er wilt zijn voor mensen met geloofsvragen. Of omdat je gelooft dat de kerk in deze wereld nog steeds iets te zeggen heeft. Wat je motivatie ook is, als predikant heb je een sterke innerlijke overtuiging en doorleefde spiritualiteit nodig. In een wereld waarin kerk-zijn steeds verandert, zijn mensen zoals jij onmisbaar. Mensen die inspirerend en vertrouwenwekkend op kunnen treden. Mensen die gemeenteleden kunnen motiveren en het evangelie hoog houden. Binnen de route Gemeentepredikant van de master Theologie werken we op academisch niveau aan dat bewustzijn, de geestelijke houding die daarbij hoort en de theologische reflectie die daarvoor nodig is.

Wat je kunt verwachten

Met de master Theologie - predikantschap krijg je in drie jaar een academische opleiding tot predikant, geestelijk verzorger of onderzoeker. De master bereidt je voor op het werken in traditionele gemeenten en pioniersplekken, in werkvelden als de zorg, bij justitie en defensie. Als je verder wilt als onderzoeker dan kan dit door deelname aan het Research programme van onze Initial Graduate School. De gereedschappen die je krijgt bij de PThU zorgen ervoor dat je zelfstandig en creatief je vak kunt uitoefenen. Je kunt de master volgen in voltijd en deeltijd. De opleiding tot predikant duurt drie jaar en heeft een studielast van 180 ECTS.

Theologie, wat kun je ermee? De dominee 1:19

Vragen? Stel ze aan de studieadviseur

  • "De kleinschaligheid en de hoge kwaliteit van het onderwijs op de PThU helpen om een prachtige voedingsbodem te bieden voor je werk als predikant, waar ruimte is voor reflectie, persoonlijke ontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau."
    Mark de Jager
    Alumnus
  • "Geloof in God blijft alleen levend wanneer mensen telkens opnieuw betekenis en vorm geven aan wat door de Bijbel en binnen de christelijke traditie wordt overgeleverd. Tijdens een studie theologie bestudeer je hoe mensen dit doen en ontdek je hoe je hen hierin kunt bijstaan."
    Dorien Keus
    Masterstudent