Home/actueel/PThU agenda/De tien geboden / Lezing door rabbijn Shimon Evers
20 maart 2018

De tien geboden / Lezing door rabbijn Shimon Evers

Dinsdag 20 maart: Voor studenten, onderzoekers & andere geïnteresseerden
19:30 - 21:00

Ontdek de diepere inhoud van de tien geboden tijdens een lezing door rabbijn Shimon Evers. Hij zal met ons de achtergronden ervan delen, gebaseerd op de klassieke Joodse commentaren van de Torah.

Rabbijn Evers zal in zijn lezing verwijzen naar de Hebreeuwse tekst. Enige kennis van Hebreeuws is dus aanbevolen maar niet noodzakelijk.

Geheel volgens de Joodse traditie is er tijdens de lezing veel gelegenheid tot het stellen van vragen. We zijn blij dat rabbijn Evers zijn inzichten wil delen en respecteren hem in zijn orthodox-Joodse identiteit.

Locatie: Werkgroepzaal 2, 1B14, PThU, Amsterdam

Kosten: Geen

Inschrijven: In verband met de te regelen consumpties graag even aanmelden door een mailtje naar: woutkoelewijn@hotmail.com

Rabbijn Evers

Rabbijn Shimon Evers, 1956, is rabbijn van de Joodse Gemeente Amersfoort sinds 1981. Hij werkt daar onder de paraplu van het IPOR, het Inter Provinciaal Opper Rabbinaat. Daarnaast is hij ook docent Jahadoet/ Jodendom op de Joodse Scholen Gemeenschap Maimonides in Amsterdam. Sinds 2007 werkt hij ook voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie als gevangenisrabbijn. Regelmatig geeft hij lezingen over verschillende onderwerpen.