Afscheidsbijeenkomst prof. dr. Marcel Barnard

16 mei 2024

Dr. Marcel Barnard, hoogleraar praktische theologie: worship and formation, neemt op donderdag 16 mei afscheid van de PThU. Tijdens de afscheidsbijeenkomst om 15.45 uur in de Aula van de VU zal hij een rede uitspreken met als titel 'God in bits & bytes'.

God in bits & bytes

De titel van de afscheidsrede 'God in bits & bytes' is ontleend aan het boek van Marcel Barnard dat in mei bij uitgeverij Skandalon verschijnt. In dit boek kijkt Marcel Barnard in korte reflecties en door een theologische bril naar een leven dat steeds meer wordt beheerst door info-technologische ontwikkelingen. Wat betekent de informatietechnologie voor ons denken over God? Kan de God die we zochten in het Woord, uiteindelijk ook gevonden worden in digits, in cijfers, preciezer in 0 en 1? Een God in bits & bytes?

Praktische informatie

Locatie: Aula, VU, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
Aanvang: 15.45 uur, aansluitend is er een receptie in de Foyer tot 18.15 uur.

Aanmelden

In verband met het reserveren van catering stellen wij het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt. Dit kan tot uiterlijk 6 mei.

Wilt u deelnemen én ook het boek God in bits & bytes bestellen, meldt u zich dan aan via deze pagina

Ja, ik kom naar de afscheidsbijeenkomst:

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.