Afscheidsrede prof. dr. Klaas Spronk: “U dwaalt vreselijk!”

31 mei 2024 15:45 - 18:15

Dr. Klaas Spronk neemt op vrijdag 31 mei afscheid als hoogleraar Oude Testament aan de PThU. Ter gelegenheid daarvan zal hij in de Janskerk in Utrecht een rede uitspreken met als titel: “U dwaalt vreselijk!” (Marcus 12:27b). In discussie met de Sadduceeën en Prediker over het leven na de dood.

Thema

De Sadduceeën worden door Jezus streng veroordeeld omdat zij niet geloven in een opstanding der doden. Maar de Sadduceeën zouden zich wel kunnen beroepen op Prediker, die ook niets lijkt te willen weten van een leven na de dood. Hoe zit dat? Kunnen we hier iets van leren over een bijbels verantwoord spreken over het leven na de dood?

Symposium

Voorafgaand aan de afscheidsrede vindt symposium Leven na de dood? Gedachten over het hiernamaals plaatsDe themathiek van dit symposium sluit aan bij de afscheidsrede. Is er leven na de dood? Die vraag stellen mensen zich al eeuwenlang. Waar komt het denken over leven na de dood vandaan? Welke verwachtingen hebben we over dit leven na de dood? Wat zegt de Bijbel er eigenlijk over? Of is denken over een hiernamaals vooral iets psychologisch, is het ons verlangen naar onsterfelijkheid? In dit symposium laten we verschillende bronnen van denken over leven na de dood spreken.  

Praktische informatie

Locatie: Janskerk, Janskerkhof, Utrecht
Aanvang symposium: 13.00 uur
Aanvang afscheidsrede: 15.45 uur, aansluitend is er een receptie tot 18.15 uur.

Op het Janskerkhof stoppen verschillende stadsbussen en regionale bussen. Kijk voor meer infomatie op de website 9292.nl.

Aanmelden

In verband met het reserveren van catering stellen wij het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt. Dit kan tot uiterlijk 21 mei.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.