Afscheidssymposium Trudy Struijs: Praktische wijsheid

13 juni 2024 13:30 - 17:30

Phronèsis, praktische wijsheid: dit begrip staat centraal tijdens het afscheidssymposium van Trudy Struijs op donderdag 13 juni 2024. Na ruim twintig jaar neemt zij afscheid van de PThU als docent pastoraat, supervisor en KPV-opleider, en gaat zij met pensioen.

Over het symposium

De deugd phronèsis, praktische wijsheid, komt sterk naar voren komt in het werk en de persoon van Trudy Struijs. Phronèsis is noodzakelijk én onontkoombaar in het werk van geestelijke verzorgers en predikanten én van hen die deze mensen opleiden. Elke dag, elk uur, kom je immers situaties tegen waarbij protocollen niet voldoen, maar waarin je bent aangewezen op wijsheid en intuïtie, zoals die gevormd zijn door je persoonlijke en professionele ervaring.

Phronèsis is een vaardigheid en attitude die in de leerstoelgroep Beroepsvorming & Spiritualiteit, waarvoor Trudy Struijs werkzaam is, voortdurend op de agenda staat. Is phronèsis aan te leren? Kunnen we als opleiders en professionals in het werkveld werken aan omstandigheden die zorgen dat wijzelf én onze studenten in deze deugd (kunnen) groeien? Tijdens het afscheidssymposium van Trudy Struijs staan deze vragen centraal in een drietal lezingen door prof. dr. Edward van ‘t Slot, dr. Christiane van den Berg-Seiffert en dr. Henk van den Bosch, omlijst door muziek van Florean Kruiswijk Jansen (zoon van Trudy) en Tijmen Schoute. Na een korte pauze kunt u kiezen uit verschillende workshops, waarmee u zelf op creatieve wijze de ‘praktische wijsheid’ in uzelf kunt ontwikkelen voor uw eigen (beroeps)praktijk.

Programma

  • 13.15 uur Inloop
  • 13.30 uur Start plenair programma
  • 14.30 uur Pauze
  • 14.45 uur Workshops en plenaire afronding
  • 16.30 uur Receptie

Workshops

U kunt tijdens deze bijeenkomst kiezen uit vijf verschillende workshops die allemaal raken aan het werk en leven van Trudy. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor een aantal workshops geldt een maximaal aantal deelnemers: als de stoelen in de ruimte bezet zijn, is het maximaal aantal deelnemers bereikt.

 

Aanmelden