Home/Onderwijs/Masters van de PThU/Master of Theology Groningen/Profiel Ethics of Dignity

Ethics of Dignity

In onze vergrijzende samenleving kom je als geestelijk verzorger al snel in aanraking met (medisch-)ethische kwesties. Hoe ga je daar als theoloog mee om? Wat moet je met kwesties als euthanasie of de manier waarop onze samenleving omgaat met ouderdom?

Wij geloven dat ieder mens is geschapen naar het beeld van God. Dat is de basis van de waardigheid van alle mensen. Wanneer je als theoloog te maken krijgt met ethische dilemma’s, wil je altijd deze vraag kunnen stellen:

“Hoe wordt hier de waardigheid van mensen gewaarborgd en versterkt?”

Je leert deze vraag te stellen via theorieën en casussen uit de politieke theologie en ethiek van de zorg. Ook leer je verschillende visies van elkaar te onderscheiden en om te gaan met conflicten.

Bekijk de toelatingseisen.

Specialisaties

Binnen het profiel Ethics of Dignity heb je de keuze uit twee specialisaties:

Ethiek

Met de master ethiek volg je in het tweede semester cursussen over systematische theologie. Daarnaast schrijf je een thesis binnen het vakgebied van de ethiek.

Praktische theologie / geestelijke zorg

Ben je specifiek geïnteresseerd in geestelijke zorg? Kies dan voor een specialisatie in de praktische theologie / geestelijke zorg.

Hoe werkt het inschrijfproces?

Let op: inschrijven doe je vóór 1 mei van het jaar dat je je studie wilt beginnen.  

  1. Klik op de knop 'Inschrijven'. Studielink opent in een nieuw tabblad. Klik op ‘Opleidingen’.
  2. Ga dan naar ‘Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen’.
  3. Kies bij ‘Onderwijsinstelling’ voor ‘Protestantse Theologische Universiteit’.
  4. Kies voor de voltijd- of deeltijdvariant van ‘M VERDIEPING GRONINGEN’.
  5. Volg hierna de stappen die Studielink aangeeft.
  6. Klaar met aanmelden in Studielink? Ga naar het formulier Verzoek tot toelating masteropleiding PThU en vul het in. Kies in het selectiemenu voor 'Master Verdieping (Groningen)' en het profiel 'Ethics of Dignity'.
  7. Na verzending van het Verzoek tot toelating is je aanmelding compleet. Je krijgt dan binnen zes weken bericht over het vervolg.