Home/actueel/PThU agenda/Uit welke bundels zingt men in kerkelijk Nederland?
2 oktober 2020

Uit welke bundels zingt men in kerkelijk Nederland?

Welke muziekbundels zijn er in de Nederlandse kerken in gebruik? Hoe wordt de samenzang begeleid? Wat is er de afgelopen tien jaar veranderd en hoeveel discussie geeft dat?

In 2013 verscheen het Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk. Kort daarop verschenen diverse andere liedbundels, zoals Hemelhoog, Weerklank en Zangen voor zoeken en zien. In een interview in het Nederlands Dagblad stelde journalist Wim Houtman liturgiewetenschapper dr. Hanna Rijken de vraag hoe de verschillende bundels ingang zouden vinden in kerkelijk Nederland. Dat bracht hen op het idee van het opzetten van een Kerkmuziek Onderzoek Nederland.

Bijna 600 gemeentes en parochies uit de volle breedte van kerkelijk Nederland deden mee aan het onderzoek. Op 2 oktober presenteert dr. Hanna Rijken de uitkomsten ervan en u bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Wat u deze middag kunt verwachten? Een presentatie van de onderzoeksgegevens, muziek, reacties van deskundigen uit diverse hoeken van het kerkelijk landschap en discussie met de zaal.

De organisatie van deze middag is in handen van de PThU en het Nederlands Dagblad.

Praktische informatie

Datum: 2 oktober 2020
Tijd: 14.00 - 16.00 uur, inloop is vanaf 13.30 uur
Locatie: Nieuwe Kerk, Leusderweg 110, Amersfoort
Kosten: 10 Euro per persoon, studenten betalen 7,50.

Deze middag wordt georganiseerd met inachtneming van de regels van het RIVM. Dat betekent bijvoorbeeld dat aanmelding vooraf verplicht is en deelnemers op anderhalvemeter afstand van elkaar zitten. Daardoor is er ondanks de grootte van de kerk slechts ruimte voor 50 bezoekers. 

U kunt kaarten bestellen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/kerkmuziek