Home/Onderwijs/Masters van de PThU/master-predikant-geestelijk-verzorger

Als geestelijk verzorger help je mensen in vaak moeilijke situaties. Mensen die vragen hebben over leven en dood, die zich afvragen: waarom overkomt mij dit? Militairen in oorlogssituaties die worstelen met de vraag: wat betekent het dat ik op mensen moet schieten? Of gevangenen in een instelling, die zich bezighouden met hun leven straks, als ze hun vrijheid weer terug hebben. Jij begeleidt ze in hun zoektocht naar zin en probeert samen met hen een antwoord te vinden op levensvragen.

Dat doe je voor patiënten en hun familie in de zorg, voor militairen in het leger, voor gevangenen binnen justitie. Voor gelovigen, niet-gelovigen en andersgelovigen. Ieder gesprek is weer anders. Om daar goed mee om te kunnen gaan, heb je een sterke basis nodig.
In de master Geestelijk verzorger krijg je de academische kennis, vaardigheden en attitude die nodig zijn om je beroep zelfverzekerd uit te oefenen. De route Geestelijk Verzorger is een afstudeerrichting binnen de master Predikantschap. Na je opleiding ben je dus naast gekwalificeerd geestelijk verzorger ook beroepbaar als predikant-geestelijk verzorger binnen de PKN. Zo kun je daar bijvoorbeeld doop en avondmaal bedienen.

Deze master kun je in voltijd volgen.

Heb je (last-minute) vragen?
Stel je vraag

Wil je meer weten? Of weten of deze studie iets voor jou is? Of weten of de studie past binnen jouw persoonlijke situatie? Onze studieadviseurs beantwoorden graag je vragen.

Onze studieadviseurs
Annemarie Goosens MSc
Studieadviseur Amsterdam
j.m.goosens@pthu.nl
mr. drs. Bastiaan Kobes
Studieadviseur Groningen
b.j.kobes@pthu.nl

Master Geestelijk verzorger in het kort

Graad

Master of Arts

Duur van het programma

3 jaar (180 ECTS)

Programma variant

Voltijd

Voertaal

Nederlands (66%)
Engels (34%)

Startdatum

september

Aanmelddatum

1 mei

CROHO code

60261 (MA Predikantschap)

Afstudeerrichting

Gemeentepredikant of Predikant-Geestelijk verzorger

Profielen

Ethics of Dignity, Thinking God Interculturally, Living Texts, Missional Communities

Specialisaties

Bijbelwetenschappen, Kerkgeschiedenis, Ethiek, Theologiegeschiedenis, Interculturele Theologie, Godsdienstwijsbegeerte, Geestelijke zorg en Geloofsgemeenschappen