Home/Onderwijs/Bachelor Theologie/Bachelor Theologie PThU / VU

Bachelor Theologie Amsterdam

Wil je theologie studeren in Amsterdam? In de bachelor theologie werken de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en Vrije Universiteit (VU) samen. Als student van de joint bachelor volg je college bij docenten van beide universiteiten die hun sporen verdiend hebben in de kerkelijke theologie. Je leert handen en voeten geven aan jouw fascinatie voor geloof. Wat geloof is, hoe je geloof beleeft, hoe je er woorden aan geeft en wat geloof met mensen doet; je bestudeert het in onze opleiding allemaal.

Binnen de joint bachelor leer je goede vragen te stellen, in gesprek te gaan met gelovigen uit verschillende stromingen en andere tijden en met mensen die helemaal niet geloven. Je kijkt kritisch naar je eigen vooronderstellingen. En je volgt colleges samen met studenten met uiteenlopende achtergronden. Zo sta je al in de bachelor theologie met beide benen in de diversiteit van de Nederlandse samenleving.  

Waarom studeren bij de PThU en de VU? 

Wist je dat de PThU een universiteit in een universiteit is? Je studeert in een wereldstad, maar bij de PThU vind je contact en herkenning bij medestudenten uit de breedte van de kerk. Op de eerste etage van het hoofdgebouw van de VU ga je een vleugel binnen die warmte en rust uitstraalt. Dat is de Protestantse Theologische Universiteit. Hier volg je colleges, kun je koffie drinken, studeer je in de bibliotheek en kun je deelnemen aan het vierkwartier in de kapel. Daarnaast krijg je les aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit. Hier kun je inspiratie putten uit de vernieuwende, creatieve en open manier waarop de VU protestants-christelijk is. 

Wat je kunt verwachten

Heb je vragen?
Stel je vraag

Wil je meer weten? Of weten of deze studie iets voor jou is? Of weten of de studie past binnen jouw persoonlijke situatie? Onze studieadviseurs beantwoorden graag je vragen.

Karen van de Munt
Karen van de Munt, bachelorstudent:

"Theologie is een mooie en interessante studie waar er met een kritische blik naar de Bijbel en de kerk wordt gekeken. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat je snel mensen leert kennen en je je thuis voelt."

Bachelor Theologie in het kort

Graad

Bachelor of Arts

Duur van het programma

3 jaar voltijd, 6 jaar deeltijd

Programma variant

voltijd en deeltijd

Voertaal

Nederlands

Startdatum

september

Aanmelddatum

1 mei

CROHO-code

55004 (BA Theologie joint degree)