Moral Compass Project

Welke betekenis zou een ‘moreel kompas’ kunnen hebben voor onze menselijke kennis en ervaring van het ‘goede’? Hoe verhoudt een transcendent ‘Goed’ zich tot het ‘goede’ dat mensen zelf kunnen ontdekken en ervaren? Kunnen we zinvol spreken over het ‘gGoede’ als iets dat voorafgaat aan ons menselijk begrip van moraliteit, terwijl het tegelijkertijd in nieuwe situaties opnieuw ontdekt moet worden?

Praat verder met een expert

Wilt u het gesprek naar aanleiding van Lang zal hij leven voortzetten? Zoekt u verdere verdieping op één van de thema’s uit het theaterstuk? Bent u op zoek naar kundige begeleiding van het oefenen met het morele gesprek? Nodig dan een van de experts van de Protestantse Theologische Universiteit uit in uw organisatie of kerk.

Beschikbare onderzoekers

Diverse onderzoekers van de PThU zijn beschikbaar om met u verder te praten. Zij waren allemaal betrokken bij het ontstaan van het theaterstuk.

Thema's

Hoe verder verdiepen?

De onderzoekers kunnen bijvoorbeeld:

  • een nagesprek voorbereiden en begeleiden
  • deelname aan een panel over het onderwerp
  • een lezing houden
  • een oefening moreel beraad houden 

Wij denken graag mee over wat aansluit bij uw wensen.

Kosten

Het inhuren van een onderzoeker kost € 1.500 per dag (ex. btw), inclusief voorbereiding. Afhankelijk van uw wensen maken we een offerte op maat. Voor kerken en stichtingen is een korting mogelijk.

Aanvragen

Heeft u belangstelling? Vul het formulier in. Wij nemen dan contact met u op.