Home/NL-CLS/Vijf stappen tot een succesvolle enquête/Evaluatie

3. Evaluatie

Wanneer u het rapport met resultaten van de enquête ontvangt, kunt u erop reflecteren met uw kerkenraad. Overdenk de feedback die de kerkgangers hebben gegeven in de enquête.

Elke deelnemende kerk zal een ‘vitaliteitsprofiel’ ontvangen waarin de resultaten te lezen zijn, die voor elke kerk uniek zijn. Dit profiel kunt u gebruiken om uw verkondiging en missie te overdenken. Door kennis te nemen van de feedback van kerkgangers, kunnen leiders van de kerk een idee krijgen van hun ervaringen. Als u het werkboek gebruikt en naast het vitaliteitsprofiel legt, kunt u identificeren welke gaven en talenten uw kerkgangers hebben, en die vervolgens benutten. Dit proces zorgt ervoor dat een kerk weloverwogen en goed geïnformeerde besluiten kan nemen, acties kan ondernemen en samen de toekomst tegemoet kan treden.

Waar is uw kerk klaar voor?

U kunt aan de hand van de resultaten gepaste actie ondernemen. Bekijk of uw kerk er klaar voor is om te handelen naar de resultaten die uit de enquête zijn voortgekomen. In het werkboek staan een aantal opties hoe u dit vorm kan geven. Denk aan workshops, of het opstellen van korte/lange termijn plannen.

Kerntaken

  1. U ontvangt het rapport met resultaten.
  2. Bekijk en overdenk de resultaten met uw kerkenraad.
  3. Bedenk waar uw kerk klaar voor is.
  4. Besluit aan de hand van stap 3 welke actie u gaat ondernemen.