Home/actueel/PThU nieuws/Chinese research fellow werkt aan onderzoek aan de PThU in Groningen
20 november 2017

Chinese research fellow werkt aan onderzoek aan de PThU in Groningen

Dit najaar verblijft dr. Jingyi Ji van het Yangjing Theological Seminary te Beijing (China) aan de PThU in Groningen. Zij werkt van 3 oktober tot 31 december 2017 als research fellow aan haar onderzoek ‘een thematische vergelijking van de idee van het volmaakte leven bij Paulus en de Chinese filosoof Xunzi (312-230 v Chr)’, dat op schema ligt. Tijdens haar verblijf aan de PThU heeft ze hierover contact met onderzoekers van de researchgroepen Beliefs en Sources. Ze presenteert haar onderzoek bovendien in de onderzoeksgroep Interculturele Theologie.

Dr. Ji is docent aan Yangjing Theological Seminary, waar ze ook de functie van hoofd bibliotheek bekleedt. Van 2000 tot 2003 was ze gastdocent aan het Huadong Theological Seminary in Shanghai. Ze haalde aan Yanying Theological Seminary haar bachelor theologie en vervolgens een master theologie aan de Theologische Universiteit Kampen. Dr. Ji promoveerde in de theologie, eveneens aan de ThUK op een dissertatie over ‘Encounters between Chinese Culture and Christianity: A Hermeneutical Perspective (Berlin: Verlag, 2007). 

Dr. Ji  verblijft aan de PThU in het kader van het research fellowship programma, een belangrijk instrument voor een verdergaande internationalisering van de PThU. De universiteit wil hiermee investeren in haar internationale netwerk en de internationalisering van het onderzoek én het onderwijs bevorderen. Jaarlijks nodigt de PThU gemiddeld zes buitenlandse onderzoekers uit om gedurende drie weken tot twee maanden het onderzoek aan de universiteit te verrijken.