Home/actueel/PThU nieuws/Liberaal christendom gaat online verder
11 september 2017

Liberaal christendom gaat online verder

Het succesvolle boek Liberaal christendom krijgt een digitaal vervolg. Op zaterdag 9 september gaat de website liberaalchristendom.nl online. Doel is de theologische visie van het boek bij een groot publiek onder de aandacht te houden of te brengen door het eerder verwoorde gedachtegoed in verschillende richtingen uit te werken. Het streven is driemaal per jaar met een nieuw hoofdartikel te komen, waarop vervolgens door een of twee anderen wordt gereageerd.

De eerste bijdrage neemt prof. dr. Rick Benjamins voor zijn rekening, een van de auteurs en redacteuren van Liberaal christendom. Hij is docent dogmatiek (PThU) en bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie (PThU/RuG). Onder de titel ‘Aan tafel!’ gaat hij in op de betekenis van de Reformatie, die 500 jaar geleden begon, en verkent hij de toekomst van de protestantse eredienst. In dit kader pleit hij ervoor dat in vernieuwde vorm de Maaltijd centraal komt te staan in de protestantse viering. Filosofe en schrijfster Désanne van Brederode is bereid gevonden op dit artikel te reageren.

Het kernteam van de website liberaalchristendom.nl bestaat uit Erik Jan Tillema (webredacteur), Alke Liebich (eindredacteur) en Jan Offringa (hoofdredacteur). De redactieraad bestaat uit de schrijversgroep Relivant, verantwoordelijk voor het boek.