Home/Onderwijs/Studeren in het buitenland/Blogs studiereizen

Studie- en werkreizen

Een aantal van onze studenten gaat voor een langere of kortere periode voor hun studie naar het buitenland of op excursie binnen Nederland. Ook onze docenten zijn regelmatig in het buitenland te vinden. Op deze pagina lees je hun ervaringen.

Uitwisseling in Leuven

Karen van de Munt is op Erasmus-uitwisseling naar de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven. Ze blogt over haar semester in België, de opleiding en de culturele verschillen.

Op naar Oxford

Acht PThU-studenten vertrokken begin maart naar Oxford voor een paar dagen theologische verdieping. Ze hielden een blog bij om te reflecteren op wat ze daar leerden.

Studeren in Zuid-Afrika
Vlog: Studeren in Zuid-Afrika

Gerrit, Geert en Gerco studeerden vijf maanden in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Zij maakten hierover een eigen vlog waarin ze je een inkijkje geven in hun studietijd.

Literair Tanger

PThU-promovenda Joyce Rondaij reisde voor literair tijdschrift Liter af om inspiratie én verhalen op te doen in Tanger. Zij is redacteur van het tijdschrift. Lees haar ervaringen.

Schechterinstituut

Lieve Teugels was bij het Schechterinstituut in Jeruzalem om de mensen en organisatie beter te leren kennen. Met hen is een samenwerking gestart waarmee studenten en promovendi met volledige studiebeurs in Jeruzalem kunnen studeren. Lees meer.

Studiereis in Oxford

Bachelorstudent Paul-Mattias Reitsma brengt een tijd van zijn studie door in Oxford, waar geloof en wetenschap hand in hand gaan. Hij schrijft over zijn ervaringen. Lees meer.

Studie in Stellenbosch 3

Theologie-studenten Gerco, Geert en Gerrit studeren momenteel een semester in Stellenbosch, Zuid-Afrika. In drie blogs vertellen ze over hun ervaringen. Dit is het derde en laatste deel.

Empowering women in conflict

Masterstudenten Bertien Bos en Edina Melania Hadnagy reisden af naar Lviv in Oekraïne voor een conferentie over vrouwen in conflictsituaties. Zij schreven hun verhaal op. Lees meer.

Rozemarijn van 't Einde deed namens PThU mee aan een reis naar Israël van de Council for World Mission
Studiereis Palestina/Israël

Rozemarijn van ’t Einde deed namens de PThU mee aan het Face to Face programma van de Council for World Mission. Lees hier haar boeiende blog!

Studie in Stellenbosch 2

Gerco, Geert en Gerrit, alle drie joint bachelor-student Theologie aan de PThU/ VU. Zij studeren momenteel een semester in Stellenbosch, Zuid-Afrika en schrijven in enkele blogs over hun ervaringen!

Winterschool Kenia

Vier PThUers namen deel aan de Internationale Winterschool Power and Difference; Life in Abundance, in Kenia in juli.Lees het uitgebreide verslag van Anne-Claire Mulder.

Studie Jeruzalem

Ik ben Iris, 22 jaar en heb mijn bachelor theologie afgerond. Collegejaar 2018/ 2019 zal ik doorbrengen in Israël waar ik studeer aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem!

Studie in Stellenbosch 1

Gerco, Geert en Gerrit, alle drie joint bachelor-student Theologie aan de PThU/ VU. Zij studeren momenteel een semester in Stellenbosch, Zuid-Afrika en schrijven in enkele blogs over hun ervaringen!

Fuller Theological Seminary 2

Martine Oldhoff (AIO beliefs) verbleef van maart t/m mei - voor haar promotieonderzoek naar zielbegrippen in de hedendaagse systematische theologie - op de campus van Fuller Theological Seminary.

Oxford study trip

From 3-8 May 2018, a group of 7 students and 2 staff members of PThU visited Wycliffe Hall, an Anglican college in Oxford. The studytrip was part of the course Mission-shaped Spirituality.

Studiereis Homiletiek - Roemenië
Studiereis Roemenië

Studiereis Homiletiek naar Roemenië. Eigentijds preken in de Europese context in het spanningsveld van 'christelijke en nationale identiteit'.

Fuller Theological Seminary 1

Robin ten Hoopen, is promovendus binnen de sectie Sources, Oude Testament. Hij verbleef van januari tot en met maart 2018 in het Fuller Theological Seminary in de VS.

Legacies of Slavery

Douwe de Roest is masterstudent Gemeentepredikant aan de PThU. Hij reist naar 4 bijeenkomsten over de erfenissen van het slavernijverleden in Engeland, Ghana, Jamaica en de VS.

Erasmus+ uitwisseling in Praag

Bachelorstudent Mart Jan Luteyn brengt dit semester door in Praag in het kader van het Erasmus+ programma.

Onderzoek voor scriptie in Libanon

Mirjam Verschoof doet in Libanon onderzoek naar de relatie tussen lokale protestantse kerken en Syrische vluchtelingen voor haar Masterscriptie.

Studiereis Israël

John de Haan volgt de master Gemeentepredikant en vloog naar Israël om onderzoek te doen voor zijn masterthesis.

Zendingserfgoedhuis Zuidland

Ook excursies staan op het programma, zoals de studiereis van 3e jaars bachelorstudenten in het kader van Missiologie naar het Zendingserfgoedhuis Zuidland.