Home/Onderwijs/Studeren in het buitenland/Blogs studiereizen

Studie- en werkreizen

Een aantal van onze studenten gaat voor een langere of kortere periode voor hun studie naar het buitenland of op excursie binnen Nederland. Ook onze docenten zijn regelmatig in het buitenland te vinden. Op deze pagina lees je hun ervaringen.

Uitwisseling in Leuven

Karen van de Munt is op Erasmus-uitwisseling naar de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven. Ze blogt over haar semester in België, de opleiding en de culturele verschillen.

Op naar Oxford

Acht PThU-studenten vertrokken begin maart naar Oxford voor een paar dagen theologische verdieping. Ze hielden een blog bij om te reflecteren op wat ze daar leerden.

Literair Tanger

PThU-promovenda Joyce Rondaij reisde voor literair tijdschrift Liter af om inspiratie én verhalen op te doen in Tanger. Zij is redacteur van het tijdschrift. Lees haar ervaringen.

Schechterinstituut

Lieve Teugels was bij het Schechterinstituut in Jeruzalem om de mensen en organisatie beter te leren kennen. Met hen is een samenwerking gestart waarmee studenten en promovendi met volledige studiebeurs in Jeruzalem kunnen studeren. Lees meer.

Studiereis in Oxford

Bachelorstudent Paul-Mattias Reitsma brengt een tijd van zijn studie door in Oxford, waar geloof en wetenschap hand in hand gaan. Hij schrijft over zijn ervaringen. Lees meer.

Studie in Stellenbosch

Theologie-studenten Gerco, Geert en Gerrit studeerden in 2018 een semester in Stellenbosch, Zuid-Afrika. In drie blogs vertellen ze over hun ervaringen. 

Empowering women in conflict

Masterstudenten Bertien Bos en Edina Melania Hadnagy reisden af naar Lviv in Oekraïne voor een conferentie over vrouwen in conflictsituaties. Zij schreven hun verhaal op. Lees meer.

Rozemarijn van 't Einde deed namens PThU mee aan een reis naar Israël van de Council for World Mission
Studiereis Palestina/Israël

Rozemarijn van ’t Einde deed namens de PThU mee aan het Face to Face programma van de Council for World Mission. Lees hier haar boeiende blog!

Winterschool Kenia

Vier PThUers namen deel aan de Internationale Winterschool Power and Difference; Life in Abundance, in Kenia in juli.Lees het uitgebreide verslag van Anne-Claire Mulder.

Studie Jeruzalem

Ik ben Iris, 22 jaar en heb mijn bachelor theologie afgerond. Collegejaar 2018/ 2019 zal ik doorbrengen in Israël waar ik studeer aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem!