Iris studeerde in Jeruzalem

Ik ben Iris, 22 jaar en heb afgelopen jaar mijn bachelor theologie afgerond. Tijdens het collegejaar 2018/2019 zal ik voor de verandering een jaartje doorbrengen in Israël en studeren aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem!

Dat doe ik via de Duitse organisatie Studium in Israel. Deze organisatie faciliteert al meer dan 40 jaar voor theologiestudenten een studiejaar aan de Hebreeuwse Universiteit. Door haar jarenlange ervaring heeft zij een groot netwerk op kunnen bouwen en kan zij een uitgebreid en goed georganiseerd programma aanbieden.

Deze zomer zal ik eerst een zomer taalcursus van zeven weken volgen aan de Rothberg School, de internationale afdeling van de Hebrew. Dat doe ik samen met studenten van over de hele wereld! De bedoeling is dat ik level gimmel (zeg maar level 3) van Ivrit (modern Hebreeuws) behaal. Met dit level moet ik in staat zijn colleges in Ivrit te volgen. Halverwege oktober begint het eerste semester. Dan zal ik met name vakken over de Talmoed en Midrasj volgen. Verder staat het me vrij andere vakken te volgen, ook buiten het vakgebied van de theologie. Bijvoorbeeld over het Israël-Palestina conflict, de rol van muziek en film in de samenleving of de ontwikkeling van de Midden-Oosten.

Naast de vakken aan de Hebrew organiseert Studium in Israel een parallel programma dat bestaat uit lezingen, bezoeken aan synagogen en kerken en meerdaagse excursies naar onder andere een kibboets, een archeologische opgraving en de Negev woestijn. Het zit dus bomvol allerlei nieuwe en unieke ervaringen!

Ik houd een blog bij waarop ik met enige regelmaat wat van mijn belevenissen zal delen.

Studeren in Jeruzalem? Iris vertelt hoe het zit 2:07

Iris Veerbeek  – 31 augustus 2018