Home/Onderwijs/Studeren in het buitenland/Orientatie

Oriëntatie

Waarheen?

Als je interesse hebt in studeren in het buitenland is de eerste vraag waar naartoe? Uiteraard kunt je op verschillende manieren kiezen voor je studiebestemming. Het kan zijn dat je graag naar een specifiek land of regio wilt, vanwege de taal en/of de cultuur. Of je hebt interesse in een bepaald onderwerp, zoals de relatie tussen christendom en islam. Misschien wil je wel eens ervaren hoe het is om te leven in een context waar secularisatie een ver-van-mijn-bed-show is. Of je wilt graag college volgen bij een bekende hoogleraar in het buitenland.

Kort of lang?

Je kunt er voor kiezen om een periode, een volledig semester of zelfs een jaar aan een partneruniversiteit van de PThU te studeren. Maar niet iedereen heeft zoveel tijd en onafhankelijkheid. Een korte, intensieve periode in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kun je een summer course doen in Zuid-Afrika of meegaan op een door de PThU georganiseerde studiereis. Ook kun je een onderdeel van je predikantstage in het buitenland doen, voorafgaand aan je stage in een PKN-gemeente. 

Oriëntatiegesprek

Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden die er zijn voor studie in het buitenland kun je het best een keer een afspraak maken met onze international officer. In een gesprek blijkt al gauw welke mogelijkheid het beste bij jou past.

Ervaringsverhalen

Verschillende studenten van de PThU zijn al eens in het buitenland geweest voor hun studie. Lees hun ervaringen.