Dom Hélder Câmaralezing 2023: Uit de mond van kinderen…

1 november 2023 19:30

De Dom Hélder Câmaralezing 2023 is getiteld Uit de mond van kinderen… Kindertheologie als uitdaging en kans. De lezing is gewijd aan de stem van kinderen in de theologie en Bijbelinterpretatie. Hiermee spreekt de lezing opnieuw een perspectief aan dat in kerk en theologie vaak tekortkomt. De Zuid-Afrikaanse theoloog dr. Shantelle Weber houdt de hoofdlezing, getiteld: Jesus loves me this I know, DOES the Bible tell me so? 

Over de sprekers

Dr. Weber doceert praktische theologie aan de Universiteit Stellenbosch met bijzondere aandacht voor de plek van kinderen in de kerk en kindertheologie. Bijdragen uit de Nederlandse praktijk en theologie brengen het gesprek op gang.

De bijdragen uit de Nederlandse context worden verzorgd door Corina Nagel (Protestantse Kerk in Nederland) en Dr. Ronelle Sonnenberg (Protestantse Theologische Universiteit).

Kosten

De avond is vrij toegankelijk en geschikt voor wie zich in praktijk of theologie met de rol van kinderen in kerkelijke praktijk en de theologie bezighoudt. Ook voor wie geïnteresseerd is in nieuwe perspectieven in de Bijbelinterpretatie.

Locatie

Plaats: PThu-Zaal, VU hoofdgebouw, Amsterdam.

De bijeenkomst is ook beschikbaar via livestream. Een link hiervoor wordt kort voor de lezing toegestuurd.

Organisatie 

De lezing wordt georganiseerd door het Centrum voor Contextuele Bijbelinterpretatie in samenwerking met het Arminiusinstituut en Kerk in Actie. Voor vertaling van de lezing en de discussie wordt zorg gedragen.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 27 oktober.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.