Lezing Doron Bar: Cemeteries as holy places?

23 juni 2023 11:00 - 12:30

De leerstoelgroep OT en Jodendom van de PThU, in samenwerking met Erasmus+ nodigt u uit voor een lezing en aansluitend gesprek (in het Engels) met Prof. Doron Bar, historisch geograaf van het Schechter Instituut in Jeruzalem.

Over de lezing

De lezing gaat in op het fenomeen van de 'tsadificatie', het bezoeken van graven van 'tsadikiem', Joodse religieuze leraren, als een nieuwe vorm van bedevaarten in Israël. Daardoor ontstaan nieuwe gedenkplaatsen die de plaats innemen van bestaande, officiële heiligdommen en seculiere gedenkplaatsen.

Locatie

Universiteit Utrecht. Drift 21, kamer 104, Utrecht. Drift 21 zit bij de UU universiteitsbibliotheek.

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met Lieve Teugels: g.m.g.teugels@pthu.nl.

‘s Middags vindt in de Pieterskerk in Utrecht het afscheid van prof. Riemer Roukema plaats. U kunt zogewenst beide activiteiten combineren.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.