Hebreeuwse Psalmzangavond

15 mei 2023

Avond over de Psalmen zoals ze in de joodse traditie worden gezongen met chazan (voorzanger) Gilad Nezer, dr. Hanna Rijken en prof. Klaas Spronk. De avond wordt afgesloten met een gezongen avondgebed.

Hebreeuwse Psalmen

Deze zangavond staat in het teken van Hebreeuwse gezongen psalmen en hoe deze Psalmen klinken in de joodse eredienst. Gastspreker is chazan Gilad Nezer. Nezer is zanger van het Nederlands Kamerkoor en daarnaast leidt hij als chazan (voorzanger) de eredienst van de Liberale Joodse Gemeente in Amsterdam. Met deze brede muzikale achtergrond heeft hij een unieke blik ontwikkeld op de psalmen en de rijkdom aan muzikale interpretaties door de eeuwen heen. Tijdens de avond is er ook gelegenheid om zelf Hebreeuwse psalmen te leren zingen. 

Programma

  • 19.10 - 19.30 uur: deuren open
  • 19.30 - 20.15 uur: deel I: interview Gilad Nezer door dr. Hanna Rijken en inleiding prof. Klaas Spronk
  • 20.15 - 20.30 uur: pauze
  • 20.30 - 21.15 uur: deel II Hebreeuwse psalmen zingen
  • 21.15 - 21.45 uur: gezongen avondgebed

Praktische informatie

Locatie: Maartenskerk, Kerkplein, Doorn
Kosten: € 5 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

De avond is onderdeel van de tweedaagse cursus 'De geest van de Psalmen' uit het nascholingsaanbod van de PThU voor predikanten van de Protestantse Kerk in Nederland. Nadrukkelijk is deze avond ook open voor anderen met belangstelling voor Psalmen.

Aanmelden

Entree voor deze avond is € 5 per persoon. U kunt voor meerdere personen tegelijk kaartjes bestellen. Na aanmelding ontvangt u een e-mail als bevestiging van uw deelname.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.