Home/Over de PThU/Bibliotheek/Diensten/Faciliteiten

Faciliteiten

Studiecentrum

De PThU heeft aantrekkelijke studiezalen met studieplaatsen en studentwerkplekken voorzien van pc’s en draadloos internet, waarvan door studenten, medewerkers en bezoekers van de bibliotheek graag gebruik wordt gemaakt.

Daarnaast kan in de nabijheid van de studiezalen gebruik gemaakt worden van kopieer-, scan- en printfaciliteiten, koffie- en theevoorziening en kluisjes.

Kijk voor informatie over het gebruik van de multifunctionals op VUnet (login met VUnetID), alsmede voor draadloos printen.

Collecties

De studiezaalcollecties zijn grotendeels uitleenbaar. Op beide vestigingen worden op dit moment de collecties omgenummerd en herplaatst. Indien u een bepaalde titel niet kunt vinden, neem dan contact op met de aanwezige bibliotheekmedewerker of stuur uw vraag per email.

 • Amsterdam
  In Amsterdam staat een deel op de studiezaal en een deel in een eigen depot in het VU-gebouw. In Amsterdam is het eveneens mogelijk om kosteloos een lenerspas aan te vragen bij de UB van de VU
 • Groningen
  In Groningen staat een deel op de studiezaal in het eigen pand en is een deel ondergebracht in het depot van de universiteitsbibliotheek RUG op het Zernike-terrein (Groningen-Noord). Voor aanvragen uit dit depot geldt een langere levertijd.
  Ook bij de bibliotheek van de RUG kan gratis een lenerspas worden verkregen.
 • Almere
  De archievenverzameling en een deel van de tijdschriftencollectie zijn opgeslagen bij Hulshoff archiefbeheer in Almere. Voor aanvragen uit dit depot geldt een langere levertijd.