Aanmelden als kandidaat-promovendus

De Initial Graduate School is stap 2 in het promotietraject van de PThU, na het behalen van een mastergraad. In deze stap meld je je aan als kandidaat-promovendus via het aanmeldformulier. Voor het academisch jaar 2023-2024 moet je je aanmelden vóór 1 januari (studenten van buiten de EU, EEA of Zwitserland) of 1 mei (EU, EEA of Zwitserse studenten, huidige internationale Master of Theology studenten en kandidaten die om een andere reden geen visum nodig hebben voor de zesweekse IGS-periode).


Wat heb je nodig om je te kunnen aanmelden?

Om je te kunnen aanmelden, heb je een aantal documenten nodig. Deze kun je uploaden in het aanmeldformulier. Je hebt nodig:

 1. een kort onderzoeksvoorstel van twee pagina’s, dat aansluit bij een van de onderzoeksgebieden van de PThU (Sources, Beliefs, Practices). Dit onderzoeksvoorstel wordt gebruikt om te beoordelen of het onderzoeksidee voldoende vertrouwen geeft voor uitwerking en toelating tot de Initial Graduate School. Tijdens de Initial Graduate School ga je werken met dit voorstel, significante wijzigingen in invalshoek zijn daarbij nog goed mogelijk
 2. een motivatiebrief van één tot twee pagina's waarin je uitlegt:
  1. waarom je wilt promoveren
  2. waarom je dit aan de PThU wilt doen, en
  3. (indien van toepassing) waarom je een voorkeur hebt voor deze promotor of deze promotores
 3. een aanbevelingsbrief. Deze is bij voorkeur geschreven door de begeleider van je masterscriptie
 4. je masterscriptie. Als het meer dan zeven jaar geleden is dat je het masteronderzoek verricht hebt, dien dan een meer recente academische tekst in
 5. je curriculum vitae
 6. een kopie van je masterdiploma en cijferlijst
 7. een kopie van je identiteitsbewijs. Deze is onder andere nodig om je te kunnen inschrijven
 8. indien mogelijk, een promotor voor je onderzoek. Dit is een hoogleraar van PThU. Stuur je onderzoeksvoorstel naar een van onze hoogleraren en vraag of hij/zij je promotiebegeleider wil worden.  

Hoe gaat het verder?

Nadat je het formulier volledig hebt ingevuld en verstuurd, beoordeelt de toelatingscommissie van PThU of je toegelaten kunt worden tot de Initial Graduate School. Dit hoor je uiterlijk tien weken na de sluitingsdatum.

Heb je een niet-Nederlands diploma? Dan nemen we ook contact met je op over visum en accommodatie, eventuele cijferlijsten of een vertaling.