Home/actueel/PThU nieuws/Dr. Jos de Kock board member van Religious Education Association
7 november 2017

Dr. Jos de Kock board member van Religious Education Association

Tijdens het jaarlijkse congres van de Religious Education Association (REA) in St. Louis (V.S.) afgelopen weekend, is PThU-docent dr. Jos de Kock verkozen tot lid van de board of directors van deze vereniging.

Als bestuurslid richt hij zijn aandacht in het bijzonder op Religious Education als academische discipline en daarom is hij binnen de vereniging tevens chair of the Standing Committee Religious Education in Academic Disciplines and Institutions. ‘This Standing Committee focuses on the engagement in and advancement of religious education in academic disciplines and in schools, colleges, universities, and graduate schools of religion and theology.’ De Kock ziet binnen de Association een belangrijke uitdaging om internationaal de opzet en begeleiding van kwalitatief goede PhD-studies op het gebied van Religious Education te stimuleren en te ondersteunen.

Zijn bestuurslidmaatschap van REA betekent een belangrijke versteviging van het internationale netwerk van de PThU in het veld van Religious Education en Youth Ministry research. Dr. Jos de Kock is tevens chief editor van Journal of Youth and Theology, executive committee member van de International Association for the Study of Youth Ministry, chair of the working group ‘Children & Youth’ van de International Academy of Practical Theology en voor laatstgenoemde academy verantwoordelijk voor financiën en website. 

Meer informatie over de REA vind je op de website van de Association.