Verderspelen met God - minisymposium en boekpresentatie

1 oktober 2020 16:30 - 17:30

Inmiddels alweer 10 jaar wordt vooraf aan Pasen het muziek- en toneelspektakel 'The Passion' opgevoerd en door EO en KRO-NCRV op tv uitgezonden. Ieder jaar met andere bekende Nederlanders. Hoe laat juist dit publieke spektakel zien hoe geloof in de Nederlandse samenleving is veranderd? 

Twee minisymposiums

Dr. Mirella Klomp volgde tien jaar lang 'The Passion' en onderzocht hoe het christelijke lijdensverhaal een nieuwe plek in de samenleving kreeg. De resultaten van dit onderzoek zijn verzameld in het boek Playing on. Re-staging the Passion after the death of God. Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek organiseert de PThU in samenwerking met het Instituut voor Rituele en Liturgische Studies (IRiLiS) twee mini-symposiums:

 • Het eerste symposium met Engels als voertaal is bedoeld voor academici en vindt plaats op 29 september 2020 van 20.00 - 21.00 uur.
 • Het tweede symposium is bedoeld voor Nederlandse geïnteresseerden en vindt plaats op 1 oktober 2020 van 16.30 - 17.30 uur.

Beide mini-symposiums vinden online plaats via het platform Zoom. Nadat u zich voor het symposium hebt aangemeld, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de gegevens hoe u kunt inloggen om deel te nemen. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Na afloop kunt u het boek met 25% korting kopen.

Programma

 • Welkom door prof. dr. Marcel Barnard, hoogleraar praktische theologie en liturgiek, PThU
 • Introductie van het boek door dr. Mirella Klomp
 • Reacties op het boek door:
  • prof. dr. Joep de Hart - hoogleraar Kerk en Wereld, PThU
  • ds. Eddy Reefhuis - emeritus predikant in de Protestantse Kerk in Nederland (laatst van de Oude Kerk te Amsterdam) 
  • ds. Jeannet van Doorn - predikant in de de Protestantse Kerk in Nederland en verbonden aan de Ichtuskerk in IJmuiden
  • Marjolein Klapwijk - masterstudent PThU Amsterdam
 • Ruimte voor vragen van deelnemers
 • Afsluiting

Praktische informatie en aanmelden

Datum: 1 oktober 2020 
Tijd: 16.30 - 17.30 uur 
Locatie: online via het platform Zoom.  Bij de bevestiging van uw aanmelding ontvangt u de inloggegevens.
U kunt zich aanmelden via het onderstaande formulier.

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.