Home/actueel/PThU agenda/Gezamenlijke OAJ Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap en PThU Groningen
4 september 2019

Gezamenlijke OAJ Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap en PThU Groningen

Het bestuur van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de RUG en het College van Bestuur van de PThU nodigen je van harte uit om de opening van het academisch jaar bij te wonen op woensdag 4 september 2019 vanaf 16.00 uur in de Doopsgezinde Kerk.

Die middag vragen wij aandacht voor een belangrijk maar vaak onderbelicht facet van de aardbevingsproblematiek in de regio Groningen. Het programma zal in het teken staan van de gevolgen voor de bewoners zelf met in het bijzonder met aandacht voor zingeving.

Veerkracht en zingeving

Dr. Hanneke Muthert zal toelichten hoe zij en haar collega’s zich richten op de veerkracht van inwoners en de reflexieve handelingsbekwaamheid van instituties en experts. Hoe krijgt zingeving voldoende en effectief aandacht binnen welzijn en werk?

Onze speciale gast is René Paas, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen. Hij zal tijdens de opening een lezing geven.

College Tour

Voorafgaande aan de opening is er vanaf 15.00 uur een College Tour in de Zittingszaal van de Faculteit. Onder leiding van dr. Brenda Mathijssen zullen vragen gesteld worden aan René Paas. De College Tour is vooral bedoeld voor studenten maar bij voldoende plaats zijn andere belangstellenden ook welkom.

Ben jij student en wil je hierbij aanwezig zijn en/of een vraag stellen aan de Commissaris van de Koning, meld je dan vóór 28 augustus aan via het e-mailadres receptie.ggw@rug.nl o.v.v. College Tour 2019. Je kunt dan direct jouw vraag opgeven. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan, want vol=vol!

Borrel

Aan het einde van de middag verwelkomen we iedereen graag voor de afsluitende borrel in de hal van de Faculteit.

Met vriendelijke groet,

Mladen Popović, Decaan Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

en 

Mechteld Jansen, Rector Magnificus Protestantse Theologische Universiteit

Programma

College Tour
Locatie: Zittingzaal, Oude Boteringestraat 38
Tijd: 15.00- 15.45 uur 

Opening Academisch Jaar
Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33
Tijd: 16.00 – 17.00 uur 

Receptie
Hal van de faculteit, Oude Boteringestraat 38
Tijd: 17.00 - 18.30 uur