Home/actueel/PThU agenda/Studiedag 'Een kerk die kan, zoek de bloei van je buurt'
20 november 2019

Studiedag 'Een kerk die kan, zoek de bloei van je buurt'

Hoe bouw je aan een kerk? Wat komt daarbij kijken? Hoe leg je verbinding met de buurt? Hoe krijg je diversiteit in je gemeente? Wat is ‘inclusief kerk zijn’.  Wat zegt de Bijbel hierover? Wat is de dynamiek tussen je identiteit als kerk en inclusiviteit? Hoe kun je bouwen aan een inclusieve gemeenschap? Tijdens deze studiedag gaan pionier Rudolf Setz en Marten van der Meulen, universitair docent Godsdienstsociologie aan de PThU, en auteurs van het boek 'Een kerk die kan', in op deze vragen. 

Het wordt een studiedag waarin je gaat leren hoe je kerk kunt zijn vanuit jong en oud, man, vrouw, mensen die eenzaam zijn, arm, rijk, met veel of wat minder beperkingen, met vragen en twijfels, met een andere geaardheid, met of zonder christelijke achtergrond, singles, voor mensen die bijvoorbeeld hoogsensitief zijn, mensen die….

Voor wie?
De studiedag is voor mensen met een betaalde of een onbetaalde functie in de kerk, voor predikanten, voor pioniers en studenten. Aan de slag met de vraag: hoe kan de kerk een plek zijn waar iedereen welkom is?

Locatie
Theologische Universiteit Apeldoorn, Wilhelminapark 4, 7316 BT Apeldoorn

Wat kost het?

  • 50 euro, inclusief lunch, koffie, thee en het boek (kostprijs normaal 18,95) wordt vooraf toegestuurd
  • 35 euro, inclusief lunch, koffie, thee voor degene die het boek al heeft
  • 25 euro, voor studenten inclusief het boek
  • 15 euro, voor studenten die het boek al hebben

Aanmelden

Als je de studiedag wilt bijwonen, wil je je dan vooraf aanmelden? Dat kan via deze website.