Home/actueel/PThU agenda/Toneelvoorstelling An Evening with C.S. Lewis
18 september 2019

Toneelvoorstelling An Evening with C.S. Lewis

C.S. Lewis komt tot leven in ‘An evening with C.S. Lewis’

Al tijdens zijn leven werd hij een legende: Clive Staples Lewis (1898-1963). Hij schreef kinderboeken, theologische werken, gaf radiotoespraken en was als professor Engelse taal en letterkunde verbonden aan Magdalen College in Oxford. Wie was deze man? Wat inspireerde hem? Wat maakt hem zo geliefd onder kinderen en volwassenen, christen en niet-christenen?

In de eenmansvoorstelling ‘An evening with C.S. Lewis’ (geschreven door David Payne) voert de Amerikaanse acteur Philip Crowley ons naar het jaar 1963. Gezeten in een leunstoel bij de openhaard vertelt Crowley als Lewis over zijn leven, zijn vriendschap met de schrijver J.R.R. Tolkien, zijn bekering en over de liefde van zijn leven.

Over de voorstelling

An Evening with C.S. Lewis is een boeiende inkijk in het leven van een man die, hoewel hij een legende werd tijdens zijn leven, het meest op zijn gemak was in geanimeerd gesprek. Crowley als Lewis vertelt anekdotes over zijn leven, vrienden, familie en de Amerikaanse vrouw die zijn leven op zijn kop zette en die onverwacht romantiek bracht in zijn latere leven.

Praktische informatie

Locatie: Groningen, Martinikerk
Datum: woensdag 18 september 2019
Aanvang: 19.30. De voorstelling duurt 2 uur, inlcusief een korte pauze.
Voertaal: Engels

Kaarten bestellen

Kaarten voor deze voorstelling kosten 12 euro (incl. pauzedrankje). Voor scholieren en studenten geldt - met dank aan de SKLO - een speciaal tarief van 2 euro (incl. pauzedrankje). Toegangskaarten kunnen alleen vooraf worden gekocht. Na betaling ontvangt u automatisch een e-ticket. 

Bestel kaarten

Bekijk de video voor een impressie:

C.S. Lewis workshops 

Voorafgaand aan de toneelvoorstelling 'An evening with C.S. Lewis' zijn er van 15.30 - 17.45 uur een vijftal interessante workshops. Eén ervan door acteur Phil Crowley himself!

  • Lewis als apologeet van het christendom
  • Lewis en de Screwtape-letters
  • Lewis en het lijden
  • De kronieken van Narnia
  • Lewis en 'het gewone christelijke geloof’

Aanmelden is verplicht om te kunnen deelnemen. Toegang tot de workshops is gratis op vertoon van uw toegangsbewijs voor de toneelvoorstelling. Lees meer over de workshops