Home/actueel/PThU agenda/Toneelvoorstelling An Evening with C.S. Lewis
18 september 2019

Toneelvoorstelling An Evening with C.S. Lewis

C.S. Lewis komt tot leven in ‘An evening with C.S. Lewis’

Al tijdens zijn leven werd hij een legende: Clive Staples Lewis (1898-1963). Hij schreef kinderboeken, theologische werken, gaf radiotoespraken en was als professor Engelse taal en letterkunde verbonden aan Magdalen College in Oxford. Wie was deze man? Wat inspireerde hem? Wat maakt hem zo geliefd onder kinderen en volwassenen, christen en niet-christenen?

De Amerikaanse acteur Philip Crowley verdiepte zich in het leven van Lewis. Vervolgens ontstond de eenmansvoorstelling ‘An evening with C.S. Lewis’, waarin Crowley ons doet terugkeren naar het jaar 1963. Gezeten in een leunstoel bij de openhaard vertelt Crowley als Lewis over zijn leven, zijn vriendschap met de schrijver J.R.R. Tolkien, zijn bekering en over de liefde van zijn leven.

Over de voorstelling

An Evening with C.S. Lewis is een boeiende inkijk in het leven van een man die, hoewel hij een legende werd tijdens zijn leven, het meest op zijn gemak was in geanimeerd gesprek. Crowley als Lewis vertelt anekdotes over zijn leven, vrienden, familie en de Amerikaanse vrouw die zijn leven op zijn kop zette en die onverwacht romantiek bracht in zijn latere leven.

Praktische informatie

Locatie: Groningen, Martinikerk
Datum: woensdag 18 september 2019
Aanvang: 19.30. De voorstelling duurt 2 uur, inlcusief een korte pauze.
Voertaal: Engels

Kaarten bestellen

Kaarten voor deze voorstelling kosten 12 Euro. Voor scholieren en studenten geldt een speciaal tarief van 8 Euro. Toegangskaarten kunnen alleen vooraf worden gekocht. Na betaling ontvangt u automatisch een e-ticket.

Bestel kaarten