Home/actueel/PThU agenda/Nacht van de Theologie 2019
16 november 2019

Nacht van de Theologie 2019

De 'nacht der nachten' voor theologen. Een avondvullendprogramma over theologie met de presentatie van het beste theologische boek van het jaar en de verkiezing van de (jonge) Theoloog des Vaderlands. De Nacht van de Theologie bestaat ook dit jaar weer uit twee programma-onderdelen: een middag- en een avondprogramma.

Middagprogramma: discussie Ziel & zaligheid

In de middag houdt de huidige Theoloog des Vaderlands, Stefan Paas, een lezing over de toekomst van de theologie. De huidige Jonge Theoloog des Vaderlands, Rik Zweers, gaat met Stefan in gesprek over het thema Ziel&Zaligheid. ’s Middags presenteren ook de nieuwe kandidaten voor de titel 'Jonge theoloog des Vaderlands' zichzelf, waaronder onze kandidaat Mark de Jager. Ze geven een presentatie en gaan met elkaar in debat. Drie kandidaten gaan daarna door voor de titel tijdens het avondprogramma. 

Avondprogramma: verkiezing van nieuwe (jonge) Theoloog des Vaderlands

Naast diverse artiesten en sprekers, staat het avondprogramma in het teken van afscheid van de huidige Theoloog des Vaderlands en Jonge Theoloog des Vaderlands. Tegen het einde van de avond wordt bekend wie zich het komende jaar Theoloog des Vaderlands en Jonge Theoloog des Vaderlands mag noemen. Ook maakt de jury het nieuwe Theologisch Boek van het Jaar bekend.

Kaarten bestellen

Kaarten zijn te bestellen op de website van de Nacht van de Theologie.