Theologie bij de PThU

Theologie is een studie voor het leven. Je bestudeert geloof, dat van jezelf en vooral ook dat van anderen. Het is een denkoefening waar je zelf nooit buiten staat. Je leert je eigen geloofsvragen te begrijpen en je antwoorden in te zetten om andere mensen bij te staan. Bij de PThU kun je je op verschillende manieren in de theologie verdiepen.

Onze opleidingen

Wat anderen zeggen

 • "Geloof in God blijft alleen levend wanneer mensen telkens opnieuw betekenis en vorm geven aan wat door de Bijbel en binnen de christelijke traditie wordt overgeleverd. Tijdens een studie theologie bestudeer je hoe mensen dit doen en ontdek je hoe je hen hierin kunt bijstaan."
  Dorien Keus
  Masterstudent
 • "We leren op de studie niet hoe we moeten geloven, maar veel meer welke manieren van geloven er zijn en hoe we daar als theoloog mee om kunnen en moeten gaan. De studie reikt een palet aan inzichten in de theologie aan die allemaal iets kunnen zeggen over de relatie tussen God en de mens."
  Marco Bijdevaate
  Alumnus
 • "Tijdens mijn studie ontving ik de tools die me hielpen om zelfverzekerd te reflecteren op 'levende' Bijbelse teksten en om kritisch te denken over mijn gemeenschap en de situatie in mijn thuisland Myanmar. Het was een onvergelijkbare ervaring.”
  Bahm Zung
  Alumnus

Contact


Abonneer je op onze nieuwsbrief

Elke twee maanden relevant theologisch nieuws in je inbox.


Willem-Janlogie


Neeltjelogie