Cursusaanbod

Als professional ben je nooit uitgeleerd. We hebben een uitgebreid postacademisch aanbod aan cursussen, gericht op de nascholing van predikanten, kerkelijk werkers, geestelijk verzorgers, jeugdwerkers en pioniers. De cursussen vormen het aangestuurd aanbod in het kader van de Permanente Educatie voor werkers in de Protestantse Kerk. Een deel van het aanbod is vormgegeven samen met de Christelijke Hogeschool Ede en Hogeschool Windesheim en diverse andere partners.

Nascholing

De nascholing is niet alleen gericht op het opdoen van kennis, maar ook altijd op het verder ontwikkelen van competenties en het versterken van de eigen spiritualiteit. Aandachtige nabijheid wordt niet alleen geleerd, maar ook gepraktiseerd in de cursussen. Onderlinge ontmoeting en uitwisseling is een waardevol onderdeel. Deelnemers zeggen vaak dat hun werkplezier door de cursus toegenomen is en dat ze als persoon en als professional gegroeid zijn.  

Aanbod op maat

Ook professionals in zorg en onderwijs kunnen terecht bij de PThU wanneer zij zich verder willen ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van ethiek, geloofsvorming, biblioloog of leiderschap. Vraag naar ons aanbod op maat.

  • Euthanasie bij dementie: hoe behandel je iemand met waardigheid?
    Euthanasie bij dementie staat centraal in het theaterstuk ‘Lang zal hij leven’. De meningen over dit onderwerp zijn in de samenleving verdeeld. In deze clip stelt Pieter Vos, hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, de vraag: hoe behandel je iemand met waardigheid?