Over ons

Hoe zorgen we dat onderzoek van de PThU daadwerkelijk bijdraagt aan het vernieuwen en inspireren van de kerk? Hoe integreren we vragen en partners vanuit kerk en samenleving al vanaf het begin in ons onderzoek? Hoe maken we de waarde van theologie in de samenleving duidelijk? Hoe rusten we studenten en professionals toe om het verschil te maken in hun context? Op die vragen biedt en zoekt het Kenniscentrum voor Theologie antwoorden. Het doel is om steeds concrete verbindingen tot stand te brengen tussen universiteit, kerk en samenleving, tussen onderzoek en onderwijs, praktijk en beleid.

Benno van den Toren houdt een lezing.
Drie PThU-onderzoekers spreken informeel met elkaar.
Mirella Klomp geeft een lezing.

Voor wie?

Voor professionals, kerk en maatschappelijke partners is het kenniscentrum het 'loket' voor vragen, ideeën, het vinden van passende cursussen en state-of-the-art theologische kennis over een veelheid aan onderwerpen en gesprekspartner voor opdrachten en samenwerkingen. Daarbij wordt altijd de koppeling gemaakt met de onderzoekers die de inhoudelijke expertise hebben. We zoeken graag samen met onderzoekers naar nieuwe markten en mogelijkheden om kennis te delen of op te bouwen met maatschappelijke partijen. 

Contact

Ben je op zoek naar een inhoudelijke, theologische bijdrage aan je project, evenement of studiedag? Of wil je in gesprek over onderzoek in samenwerking of in opdracht? Wij komen graag met je in contact! Stuur een mail naar kenniscentrum@pthu.nl of bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. 

Medewerkers

  • Euthanasie bij dementie: voorbij de stelligheid
    Euthanasie bij dementie staat centraal in het theaterstuk ‘Lang zal hij leven’. De meningen over dit onderwerp zijn in de samenleving verdeeld. In deze clip stelt Petruschka Schaafsma, hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, de vraag: waarom weten we niet wat we moeten doen?
  • Euthanasie bij dementie: hoe behandel je iemand met waardigheid?
    Euthanasie bij dementie staat centraal in het theaterstuk ‘Lang zal hij leven’. De meningen over dit onderwerp zijn in de samenleving verdeeld. In deze clip stelt Pieter Vos, hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, de vraag: hoe behandel je iemand met waardigheid?