Home/actueel/PThU agenda/Boekpresentatie Collaborative Practical Theology
14 november 2019

Boekpresentatie Collaborative Practical Theology

Collaborative Practical Theology. Engaging Practitioners in Research on Christian Practices (uitgave Brill 2019) is het nieuwste boek van prof. dr. Henk de Roest. Het gaat over de vraag hoe professionele – en niet-professionele – practitioners samen met praktisch theologen onderzoek kunnen doen. Ook biedt het boek reflecties op de mogelijkheid voor practitioners om zelf – in een onderzoeksgemeenschap – empirisch onderzoek te doen. 

Vaak wordt onderzoek gedaan door een onderzoeker van buiten, maar in dit boek wordt gezocht naar manieren om geloofsgemeenschappen zelf te involveren in onderzoek. Dat verhoogt de kans dat de resultaten van onderzoek niet in een la verdwijnen, maar daadwerkelijk zullen bijdragen tot (nieuwe) praktijken.

Programma

Na een inleiding van het boek door de auteur zullen twee referenten een eerste reactie geven. Vanuit de wetenschap is dat prof. dr. Hans Schilderman, hoogleraar empirische en praktische religiewetenschap (Radboud Universiteit Nijmegen) en vanuit de praktijk ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen, predikant in de PKN-gemeente van Heerenveen. Uiteraard is er gelegenheid voor onderling gesprek en uitwisseling.

Praktische informatie

De studieochtend wordt gehouden in de filmzaal van de PThU, De Boelelaan 1105 te Amsterdam (VU gebouw). De inloop is vanaf 10 uur, het programma van 10.30-12.30 uur. Opgave graag via info@wvko.nl.