Home/actueel/PThU agenda/Boekpresentatie 'Meditaties van de ziel'
20 februari 2020

Boekpresentatie 'Meditaties van de ziel'

Prof. dr. Marcel Barnard presenteert op donderdag 20 februari zijn nieuwe boek 'Meditaties van de ziel' (VU University Press, € 14,50). U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. 

Zoektocht

Hoe zou een weldenkend mens — een academicus, een intellectueel — nog kunnen geloven? Marcel Barnard zocht een antwoord op die vraag en beschrijft zijn zoektocht in dit boekje.

"Ik ben tijdens mijn queeste bij mijzelf gebleven, bij mijn dagelijkse bestaan, bij mijn eigen leven en de toevallige loop die het genomen heeft. Wat ik er aantrof heb ik gewikt en gewogen. En dat heb ik op papier gezet. (...) Deze meditaties heb ik niet geschreven om een of andere boodschap uit te dragen; wie preekt heeft misschien een boodschap, wie mediteert keert in zichzelf en kijkt van daaruit de wereld in. In deze meditaties leerde ik daarom evengoed mijzelf kennen als God en de wereld waarin ik leef. Voor mij was dat een ervaring van een schoonheid die zich alleen laat uitdrukken in een beeldende en metaforische taal."

Programma

15.30 uur:  inloop met koffie en thee

16.00 - 17.00 uur:  doorlopend programma

  • Welkom door Ilke Jacobs, VU University Press
  • Korte lezing Wat je schrijft dat ben je zelf door Joep de Hart, bijzonder hoogleraar PThU en wetenschappelijk medewerker SCP
  • Muzikaal intermezzo met Hanna Rijken en Anne Margriet Pot, fluit
  • Marcel Barnard overhandigt eerste exemplaren aan Marianna van der Zwaag  en Jessa van der Vaart
  • Reacties van Marianna van der Zwaag en Jessa van der Vaart
  • Afsluiting door Ilke Jacobs

17.00 - 18.00 uur: borrel en gelegenheid het boek te kopen


Praktische informatie

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 20 februari om 16.00 uur in de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam. 

Tijdens de receptie is het boek 'Meditaties van de ziel' te koop voor € 14,50.

Als u de presentatie wilt bijwonen, wilt u zich dan uiterlijk maandag 17 februari 2020 aanmelden?