Home/actueel/PThU agenda/Zondig dapper! Maar hoe dan?
17 februari 2020

Zondig dapper! Maar hoe dan?

Is het niet verdraaid lastig om regeringsverantwoordelijkheid te dragen? Dan moet je een slap compromis verdedigen. Kun je niet veel beter voor de oppositie kiezen en een radicaal christelijk standpunt innemen? Over deze en andere spannende vragen gaat het gesprek tussen politicus Gert-Jan Segers en theoloog Edward van ’t Slot op maandag 17 februari in Cultureel Centrum Veluvine in Nunspeet. De aanleiding is het boek van Van ’t Slot: ‘Zondig dapper – Bonhoeffer over christelijk handelen’.

Gert-Jan Segers en Edward van ’t Slot laten zich beiden inspireren door Dietrich Bonhoeffer (1906-1945). De kerkleider had kunnen kiezen voor de veiligheid van de pastorie, maar koos principieel voor deelname aan een samenzwering tegen Hitler. Hij was zelfs bereid om de trekker over te halen: ‘We moeten niet alleen maar pleisters plakken op de wonden van slachtoffers, maar we moeten een stok steken in het wiel van het kwaad zelf.’ Wat betekent dat voor de politieke praktijk?

Gert-Jan Segers (1969) studeerde in Leiden en Washington. Tussen 2000 en 2007 werkte hij in Caïro. Na enkele jaren als directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie werd hij lid van de Tweede Kamer. Sinds 2015 is hij fractievoorzitter.

Edward van ’t Slot (1973) is geboren en getogen in Nunspeet. Van 't Slot is bijzonder hoogleraar in Groningen (RUG) en verbonden aan het Centrum voor Beroepsvorming en Spiritualiteit van de Protestantse Theologische Universiteit.

Praktische informatie

Datum: 17 februari 2020
Locatie: Cultureel Centrum Veluvine in Nunspeet
Aanvang: 19:45 uur, inloop met koffie vanaf 19:30 uur.