Opening academisch jaar 2024-2025

30 augustus 2024

Op 1 september 2024 gaat het academische jaar 2024-2025 van start. Voor de PThU een bijzonder moment, een nieuwe start in Utrecht. Daar staan we bij stil tijdens deze opening. Wat betekent het om ergens te moeten wortelen of om geworteld te zijn, wat betekent het voor een theoloog om 'diep geworteld' te zijn en wat zijn de vruchten van die diepe worteling? Met als sprekers onder meer dr. Kees van Ekris en ds. Ruth Six.

Programma

Het programma bestaat uit een academische bijeenkomst met aansluitend een viering. Sprekers in het programma zijn dr. Kees van Ekris, theoloog des vaderlands, en ds. Ruth Six, de jongste predikant van Nederland. Zij denken na over het thema 'Diep geworteld'. Wat betekent het om diep geworteld te zijn in theologie en welke vruchten pluk je daarvan. Met dr. Gert van Klinken en dr. Martijn Stoutjesdijk, onderzoekers aan de PThU, ontdekken we hoe theologie geworteld is in Utrecht. Een strijkkwartet (bestaande uit de violisten Ruth Houtman en Laura Brüggen, altviolist Tom Moonen en cellist Tara Kumar) speelt het Divertimento van Mozart. De presentatie is in handen van Vincenza La Porta, directeur van het dienstenbureau van de Protestantse Gemeente Amsterdam en lid van de Raad van advies van de PThU.

In de viering gaat dominee Willem Jan de Hek voor. Willem Jan de Hek studeerde theologie aan de PThU en is predikant in de Jacobikerk in Utrecht. Laurens de Man, organist van de Janskerk, speelt op het orgel.

Praktische informatie

Locatie: Janskerk, Janskerkhof, Utrecht
Aanvang: 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)

Aanmelden

Ja, ik ben aanwezig bij de opening van het academisch jaar van de PThU.