Mini-conferentie ‘Resonantie: preken in tijden van versnelling en vervreemding’

6 t/m 7 juni 2024

Hartmut Rosa komt naar Nederland als Keynote speaker voor de internationale conferentie van de Societas Homiletica! Voor predikanten, kerkelijk werkers en studenten vanuit Nederland organiseren de PThU, CHE en IZB samen de unieke mogelijkheid om tijdens een pre-conferentie op collegiale wijze kennis te maken met Hartmut Rosa en zijn denken vanuit ‘resonantie’.

Foto: Heinrich-Böll-Stiftung from Berlin, Deutschland, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Over het programma

Theoloog des Vaderlands Kees van Ekris, prof. Sabrina Müller (Theologische Faculteit Universiteit Zürich) lector Jan Martijn Abrahamse (Christelijke Hogeschool Ede) en anderen gaan in op het werk van Rosa en zullen spreken over preken ‘in gesprek met tijdgenoten’. Als afsluiting van de pre-conferentie wonen we samen met de internationale deelnemers van de Societas Homiletica de lezing van Hartmut Rosa bij.

Nederlandse gepromoveerde in de homiletiek? Dan kunt u deelnemen aan de conferentie 'Preaching That Resonates' van de Societas Homiletica.

Programma

Dit programma kan op details nog wijzigen in de aanloop naar de conferentie.

Kosten

Kosten bedragen € 150 inclusief koffie, lunch en maaltijden en de lezing van Hartmut Rosa.

Aanmelden

Cookies

We vinden het belangrijk om je daar goed over te informeren. Cookies helpen ons je ervaring op onze website te verbeteren. Functionele cookies dragen bij aan een soepel draaiende website. Analytische cookies bieden ons inzicht in hoe gebruikers de website gebruiken. Met marketing-cookies kunnen we je op basis van je websitebezoek gepersonaliseerde inhoud bieden.