Open dag bachelor Theologie

13 april 2024 10:00 - 13:00

Ben je geïnteresseerd in sociologie, psychologie, filosofie, antropologie, taal, geschiedenis en/of kunst? Bij de studie Theologie krijg je het allemaal! Meer weten? Kom dan naar de bachelor open dag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De PThU verzorgt hierin een traject waarmee je direct kunt instromen in de theologische masteropleiding tot predikant.

Over de opleiding

In de opleiding Theologie bestudeer je het christendom, het jodendom en de islam vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken: (kunst)geschiedenis, filosofie, psychologie, sociologie en taalkunde. Je kijkt naar hoe mensen reflecteren op hun geloof en hoe zij proberen God te begrijpen en bereiken, bijvoorbeeld via heilige geschriften, rituelen en kunst. Je verdiept je in de ontstaansgeschiedenis van deze religies en de manier waarop zij, in onderlinge samenhang en interactie, de huidige wereld hebben vormgegeven.

Open dag

Tijdens de open dag zijn er twee voorlichtingsronden. Tijdens een voorlichtingsronde krijg je informatie over de inhoud en opbouw van de opleiding Theologie. Daarnaast volg je tijdens dit uur een proefcollege van RUG-docent dr. Arjen Bakker (docent Oude Testament) zodat je alvast ervaart hoe het is om Theologie te studeren. Uiteraard geven de bachelorstudenten graag een rondleiding door het prachtige historische gebouw van de RUG. Ook de studieadviseurs zijn aanwezig en kunnen je helpen met het kiezen van een studie die het beste bij jou past.

Aanmelden

Aanmelden kan op de website van de RUG via de knop hierboven.