VVTh-webinar: Thijs Tromp over grond

6 februari 2024 20:30 - 21:15

Zijn vraagstukken rond klimaat en afnemende biodiversiteit ook van invloed op de manier waarop kerken omgaan met hun grond? Met dit vraagstuk houdt Thijs Tromp zich bezig binnen het project Grond. Op 6 februari spreekt hij hierover tijdens een webinar van de Vereniging voor Theologie (VVTh).

Over de webinar

In februari schenkt het VVTh aandacht aan het project Grond, een onderzoeksproject van de Protestantse Theologische Universiteit. In dit vijfjarige interdisciplinaire onderzoek staat de vraag centraal hoe we ons tot de aarde verhouden op een theologisch verantwoorde manier. 

Thijs Tromp presenteert een aantal inzichten uit een onderzoek dat hij doet naar de omgang met grond die in het bezit is van diaconieën en kerken. Daarnaast is er in de sessie ruimte voor gesprek over ervaringen in deze dialoog rond grondbezit in een tijd van urgente vraagstukken rond klimaat en ecologie. Welke rol kunt u daarbij (in uw gemeente) innemen als theoloog? Hoe draagt dit bij aan een theologie van de Grond? 

Wanneer en waar?

De sessie vindt plaats op 6 februari van 20.30 tot 21.15 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan op de website van de VVTh (via de de knop 'Aanmelden').